Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωσία: "To NATO προκαλεί νέα σύγκρουση στα Βαλκάνια"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι η ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), με τις τελευταίες ενέργειες στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας, προκαλεί νέα σύγκρουση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία αγνοεί τις εκκλήσεις για συγκρότηση επιτροπής που θα ερευνήσει εγκλήματα σε βάρος πολιτών στο βόρειο Κόσοβο.

«Φαίνεται ότι οι συνάδελφοί μου στο ΝΑΤΟ προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της συμμετοχής τους στη διένεξη», ανέφερε ο Ρογκόζιν, σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT και τόνισε ότι η Συμμαχία «κάνει ένα ακόμη λάθος με την πρόκληση νέας σύγκρουσης στα Βαλκάνια».

Ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο ρώσος πρέσβης στο ΝΑΤΟ ζήτησε από τη Συμμαχία να συγκροτηθεί επιτροπή που θα ερευνήσει εγκλήματα σε βάρος αμάχων στο Κόσοβο.

«Ζήτησα τη διεξαγωγή αντικειμενικής έρευνας για το τι ακριβώς κάνουν οι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ. Αλλά αγνοούν το αίτημα μου», τόνισε.

«Αν το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται για τη φήμη του τότε πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει, να παραμείνει ουδέτερο και να ερευνήσει τα εγκλήματα που συνέβησαν στο βόρειο Κόσοβο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα επεισόδια μεταξύ Σέρβων κατοίκων και στρατιωτών της KFOR στη διάβαση Γιάρινιε, ο Ρογκόζιν είπε ότι «η KFOR, αντί να τηρεί ουδέτερη στάση, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στηρίζει τους Αλβανούς του Κοσόβου».

Ο Ρογκόζιν είπε ότι η Ρωσία θα στηρίξει τους πολίτες και επίσης θα προστατεύσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου