Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ


Την ανάγκη να αξιοποιηθεί εμπορικά το Παμπελοποννησιακό στάδιο  αναφέρει με ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.
Ο Αχαιός πολιτικός σημειώνει στην ερώτηση του,  ότι αφού η Αθήνα και οι άλλες ολυμπιακές πόλεις απέτυχαν να γίνουν  Βαρκελώνη, δηλαδή να παραδώσουν  την επόμενη ημέρα στους κατοίκους τους  μια πραγματικά καλύτερης πόλης με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μπορούν άμεσα να είναι εκμεταλλεύσιμες.
Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να το  διαθέσει με νόμιμες και ανοικτές διαδικασίες σε ιδιώτες, ώστε   οι λογαριασμοί για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων που «τρέχουν»,  να πάψουν να φέρνουν πονοκέφαλο στους διαχειριστές των ταμείων του κράτους και από οικονομική πληγή   να γίνουν  πηγή εσόδων.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πάτρας. Κτίστηκε το 1981. Οι περισσότεροι το γνωρίζουν ως Εθνικό Στάδιο Πατρών. Το Παμπελοποννησιακό έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς από τις τοπικές ομάδες. Η Παναχαϊκή έχει παίξει εκεί αρκετά παιχνίδια. Ακόμη, ο Πατραϊκός είχε εκεί την έδρα του ως το 2001 Το στάδιο φιλοξένησε αγώνες ποδοσφαίρου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αναγκαία προϋπόθεση για την διεξαγωγή, ήταν η ανακατασκευή του. Γι' αυτό το λόγο έγιναν εκτεταμένα έργα αναβάθμισης από τα μέσα του 2002 μέχρι την άνοιξη του 2004 Το αναμορφωμένο Παμπελοποννησιακό Στάδιο παραδόθηκε σε χρήση στις 28 Μαρτίου 2004 με τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣ Αχαΐας.
Επτά σχεδόν χρόνια πέρασαν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και οι περισσότερες από τις πανάκριβες εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού  Σταδίου  παραμένουν σχεδόν κλειδωμένες.
Ο Δήμος Πατρέων στη προσπάθεια του να διαχειριστεί τις εγκαταστάσεις προς όφελος της πόλης και της νεολαίας, προσπάθησε να προχωρήσει στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απέρρεαν  από την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. και του Δήμου Πατρέων,  στην σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Μετά  από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Φορέας θα είχε την μορφή της Αναπτυξιακής Επιχείρησης.
Είναι φανερό ότι στόχος  του Δήμου Πατρέων και της Δημοτικής αρχής ήταν, η  απόδοση του συνόλου της Εγκατάστασης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στους πολίτες της πόλης και ευρύτερα της Πελοποννήσου προς όφελος του αθλητισμού, του πολιτισμού, της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και η αξιοποίησή του ως πυρήνα ανάπτυξης. Επίσης να καταστεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο βιώσιμο και λειτουργικό, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη του Σωματειακού και Μαζικού αθλητισμού της περιοχής. Καθώς και η  φιλοξενία εκδηλώσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης της Πάτρας και ευρύτερα.
Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να έχει θετικό αποτέλεσμα.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι το μόνο σίγουρο είναι πως, η Αθήνα και οι  άλλες Ολυμπιακές πόλεις απέτυχαν να γίνουν  Βαρκελώνη, δηλαδή να παραδώσουν  την επόμενη ημέρα στους κατοίκους τους  μια πραγματικά καλύτερη πόλη με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μπορούν άμεσα να είναι εκμεταλλεύσιμες,   ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός: Μετά την αδυναμία του Δήμου να εκμεταλλευτεί τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, είναι διατεθειμένος να τις διαθέσει με νόμιμες και ανοικτές διαδικασίες σε ιδιώτες, ώστε   οι λογαριασμοί για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων που «τρέχουν»,πάψουν να φέρνουν πονοκέφαλο στους διαχειριστές των ταμείων του κράτους και από οικονομική πληγή  γίνουν  πηγή εσόδων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου