Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Ποτάμι»οι αντιδράσεις στα media για το κόμμα Θεοδωράκη

«Ποτάμι»οι αντιδράσεις στα media για το κόμμα Θεοδωράκη
Προτάσεις για τον ύμνο του κινήματος, φωτογραφίες από το «συνέδριο», συνθήματα, προτάσεις για συμμετοχές αλλά και πολιτικά «καρφιά» επεφύλαξαν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Προ εκπλήξεως έφερε χθες ακόμα και τους πιο στενούς του συνεργάτες ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος αποφάσισε να αφήσει τη δημοσιογραφία και να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής με το κόμμα «Ποτάμι», με το οποίο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Θεοδωράκης επί του παρόντος βρίσκεται σε συζητήσεις με πρόσωπα που έχουν πλούσια κοινωνική δράση για να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη.

Στην μακροσκελή ανακοίνωση - διακήρυξη ουσιαστικά του κόμματος, ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζει το κόμμα «ευρωπαϊκό, προοδευτικό, που θα κινείται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και θα υπερασπίζεται «τη λογική και το δίκαιο».

Η είδηση προβλήθηκε χθες από όλα τα κανάλια, ειδικά από το MEGA όπου εργαζόταν μέχρι χθες ο κ. Θεοδωράκης ως παρουσιαστής της εκπομπής Πρωταγωνιστές.


Χαρακτηριστικοί είναι και σήμερα οι τίτλοι των εφημερίδων

Τα Νέα: Οι «Αλλοι Πρωταγωνιστές» πέρασαν... Το Ποτάμι

Ελεύθερος Τύπος: «Ποτάμι» που απειλεί την «Ελιά»

Καθημερινή: «Το Ποτάμι» νέο κόμμα στις ευρωεκλογές

Η Espresso το πηγαίνει πρώτο θέμα με τίτλο Σταύρος Θεοδωράκης: Γιατί πέφτει στο... Ποτάμι.

Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία αυτή του γνωστού δημοσιογράφου κινητοποίησε σε σημαντικό βαθμό τους χρήστες του διαδικτύου και πρωτίστως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χαμός στο Twitter


Στα social media η είδηση πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων.

Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter «έπαιξαν» με το όνομα του κινήματος με άλλους να προτείνουν ύμνους για το νέο κόμμα, άλλους να σχολιάζουν την ονομασία των πιθανών συνιστωσών και των διαφωνούντων και άλλους να ανεβάζουν ακόμα και φωτογραφίες από το πρώτο συνέδριο.

Δεν έλειψαν πάντως και τα πιο πολιτικά σχόλια που θέλουν «το Ποτάμι» να αποτελεί την εναλλακτική λύση μετά το ναυάγιο για την εμφάνιση των «58» στις ευρωεκλογές αλλά και την ένταξή σε αυτό πολιτικών όπως ο Νίκος Μπίστης.

Πάντως ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δημιουργήθηκε στους χρήστες του ελληνικού διαδικτύου ήταν ότι μέσα στις πρώτες λίγες ώρες από τη δημιουργία λογαριασμών σε Facebook και Twitter για το ποτάμι, στο μεν πρώτο είχαν πατήσει «μου αρέσει» περισσότεροι από 5.200 χρήστες και στο δεύτερο είχαν ακολουθήσει το λογαριασμό πάνω από 1.500 άτομα.

Η ανακοίνωση-διακήρυξη του νέου κόμματος

Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως, στην μακροσκελή ανακοίνωση - διακήρυξη ουσιαστικά του κόμματός του, χαρακτηρίζει το κόμμα «ευρωπαϊκό, προοδευτικό, που θα κινείται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και θα υπερασπίζεται «τη λογική και το δίκαιο».

Στα πρότυπα Ομπάμα μάλιστα, όπως επίσης αναφέρεται στο κείμενο, ζητά τα «λίγα λεφτά των πολλών», από ένα έως δέκα ευρώ δηλαδή, για να χρηματοδοτηθεί και να κινηθεί «Το Ποτάμι».

Αναφέρει πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, καθώς όπως λέει: «Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα».

Η επιστολή του Θεοδωράκη εστιάζει στα προβλήματα της καθημερινότητας και στα προσωπικά του βιώματα. Αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα και επιχειρώντας να τα απαντήσει με βάση την κοινή λογική, αποφεύγοντας την «ξύλινη» γλώσσα των πολιτικών, δίνει το προσωπικό του στίγμα. «Εχθροί μας είναι οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές, οι ευρωσκεπτικιστές. Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας», αναφέρει επίσης το κείμενο, επιχειρώντας να δώσει το στίγμα του νέου σχήματος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «να γκρεμίσουμε το γραφειοκρατικό σύστημα που θρέφει τα κόμματα».

Η παρουσία του νέου κόμματος έγινε με την ανάρτηση του κειμένου του Σταύρου Θεοδωράκη στην ιστοσελίδα του καινούριου κόμματος και της «live» ανακοίνωσής του από τον ίδιο προς τους άμεσους συνεργάτες του, στα γραφεία της ιστοσελίδας protagon.gr που διατηρεί. Μάλιστα έγινε παρουσία δημοσιογράφων ηλεκτρονικών μέσων, θέλοντας να τονίσει το «νέο ύφος» του σχηματισμού.




















































ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου