Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γιανουκόβιτς στη Ρωσία; -Ο Πούτιν του δίνει άσυλο

Εμφανίστηκε ο αποπεμφθείς Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ζήτησε από τη Ρωσία να εγγυηθεί την ασφάλειά του, αίτημα που η Μόσχα έκανε δεκτό. Την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία -και κυρίως στην Κριμαία- παραμένει έκρυθμη, με τη Ρωσία να ετοιμάζει απόβαση, ο έκπτωτος πρόεδρος Γιανουκόβιτς «εμφανίστηκε» με δήλωσή του που μεταδόθηκε από ρωσικά ΜΜΕ.

«Εγώ, ο Βίκτορ Φεντόροβιτς Γιανουκόβιτς... θεωρώ εαυτόν νόμιμο αρχηγό της ουκρανικής κυβέρνησης». Μάλιστα προειδοποίησε για το φόβο μιας εμφύλιας διαμάχης και ζήτησε από τη Μόσχα να εγγυηθεί για την ασφάλειά του, από τους «εξτρεμιστές» που ανέλαβαν την εξουσία στη χώρα.
Σύμφωνα με τον Γιανουκόβτις, είναι σαφές πώς οι νοτιο-ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας δεν αποδέχονται την αναρχία που επικρατεί στη χώρα, όπου οι ηγέτες επιλέγονται από τον όχλο.
Το αίτημά του Βίκτορ Γιανουκόβιτς για προστασία, έγινε άμεσα αποδεκτό από τη Μόσχα και η Ρωσία συμφώνησε να εγγυηθεί την προσωπική ασφάλεια του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Σε σχέση με την έκκληση του προέδρου Γιανουκόβιτς για την παροχή εγγυήσεων για την προσωπική του ασφάλεια, αναφέρω ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί επί του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου