Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ετοιμάζουν φόρο για το Βατικανό

Την πρόθεσή της να φορολογήσει την  ακίνητη περιουσία της πανίσχυρης Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας  γνωστοποίησε η ιταλική κυβέρνηση η οποία  προτίθεται να αλλάξει  την ισχύουσα νομοθεσία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Βρετανικής Idependent το Βατικανό, το οποίο βρίσκεται εν μέσω  σκανδάλων παιδεραστίας,  αναμένεται να φορολογηθεί από την κυβέρνηση.
Μάλιστα η ιταλική κυβέρνηση ενημέρωσε τον επίτροπο Ανταγωνιστικότητας Χοακίμ Αλμούνια ότι σκοπεύει να αλλάξει την νομοθεσία για να διασφαλίσει ότι η εκκλησία πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας για κτίρια που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.

Όπως σημειώνει η Βρετανική  εφημερίδα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διαθέτει τεράστια περιουσία και τα έσοδα από την φορολόγηση τους εκτιμάται ότι θα ανέρχονται από 600 εκατομμύρια έως 2,2 δις ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το Βατικανό δεν φορολογείται για τα σχεδόν  100.000 ακίνητα που έχει στην κατοχή του. Για παράδειγμα έχει στην κατοχή του 8.779 σχολεία, 26.300 εκκλησίες και  και 4.714 νοσοκομεία και κλινικές.
Η κίνηση της Ρώμης θα μπορούσε είναι παράδειγμα για την  Ελλάδα και την Ισπανία, όπου υπάρχει αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας.
Μετά την υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας τον περασμένο Δεκέμβριο, 130.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια διαδικτυακή επιστολή απαιτώντας από την κυβέρνηση να καταργήσει το αφορολόγητο καθεστώς της Εκκλησίας και απ' ότι φαίνεται ο κ. Μόντι έλαβε υπόψιν του τη δυσαρέσκεια των πολιτών.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου