Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πάγωσε η Κύπρος - Χιονόνερο στη Λευκωσία


Σήμερα ο καιρός θα είναι αρκετά ψυχρός

Λευκωσία: Χιονόνερο ρίχνει από το πρωί στη Λευκωσία, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία επηρεάζουν από χθες την Κύπρο έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους σφοδρούς ανέμους, τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά. Εκτός από το Τρόοδος, χιόνια έπεσαν και σε ημιορεινές περιοχές όπως η Κλήρου και το Καλό Χωριό, καθώς και σε κοινότητες που γειτνιάζουν με την οροσειρά του Μαχαιρά, όπως η Καπέδες, ο Ληθροδόντας και η Σιά.
Η αποψινή νύχτα αναμένεται να είναι ακόμα πιο κρύα από τη χθεσινή, με τον υδράργυρο να πέφτει στους 0 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και στους -5 στα ορεινά. σε πολλές περιοχές αναμένεται επίσης να σχηματιστεί παγετός.


Στην κορυφή του Τροόδους το ύψος του χιονιού είναι 1,70 ψm και στην πλατεία τρόδους 1,05 cm. Όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Α’ Παναγιώτης Μιχαήλ το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Κύπρο κινείται ανατολικά, ενώ στην περιοχή θα υπάρχει ψυχρή αέρια μάζα.

Επίσης, είπε ότι στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ σημείωσε πως σταδιακά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός και σε αρκετές περιοχές στο εσωτερικό.

Ο κ. Μιχαήλ είπε ότι την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για τη Δευτέρα και την Τρίτη, ανέφερε πως ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Σε ό,τι αφορά τη βροχόπτωση, έφτασε στο 71% της κανονικής για τον μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου ανήλθε στα 57,6 χιλιοστά, ενώ η μέση κανονική βροχόπτωση για τον μήνα είναι 81,6 χιλιοστά. Η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης του τελευταίου 24ωρου ανήλθε στα 18 χιλιοστά.

Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την περίοδο 1η μέχρι 17 Φεβρουαρίου σημειώθηκε στα Πλατάνια με 133,6 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 91% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή και ακολούθησαν ο Σταυρός της Ψώκας με 132,8 χιλιοστά βροχόπτωσης (98% της κανονικής), ο Πρόδρομος με 114,9 χιλιοστά (79% της κανονικής) και ο Σαϊττάς με 107,8 χιλιοστά (97% της κανονικής).

Αντίθετα, η μικρότερη ποσότητα βροχόπτωσης έπεσε στην Αθηένου με 9,2 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 18% της κανονικής, στο Φρέναρος με 11,7 χιλιοστά που αντιστοιχούν στο 20% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή, στον Κόρνο με 20 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 27% της κανονικής και στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με 21,6 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 37% της κανονικής.

Εν τω μεταξύ αυξημένη παραμένει και η ροή νερού στα φράγματα με την ημερήσια ποσότητα να ξεπερνά το 1εκατ. κ.μ. νερού.

Συνολικά για το μήνα Φεβρουάριο εισέρρευσαν στα φράγματα 25,651 εκατ. κ.μ. νερού ενώ η συνολική ποσότητα από την 1η Οκτωβρίου έφρασε τα 125,844 εκατ. κ.μ. νερού με την πληρότητα να φτάνει το 81,9%.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου