Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές "ισορροπεί" το ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η περίπλοκη εικόνα που διαμορφώνεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών, αφενός με τις δυσκολίες στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, αφετέρου, με τη διαφαινόμενη πρόοδο στο «μέτωπο» του PSI, προσδιορίζει τη Δευτέρα την κίνηση του Χ.Α.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται σήμερα και στις εργασίες της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, όπου θα συζητηθεί το νέο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, με το ελληνικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ενδεχόμενο καθιέρωσης μηχανισμού αυτόματων κυρώσεων για τις χώρες-μέλη που θα εμφανίζουν παραβατική δημοσιονομική συμπεριφορά.

«Σε σταθεροποιητικούς προς διορθωτικούς ρυθμούς και σε μικρότερο εύρος διακύμανσης» αναμένει την κίνηση του ΧΑ σήμερα η Beta Securities, «καθώς μέρος της πίεσης που εκδηλώθηκε στην συνεδρίαση της Παρασκευής αποδίδεται αφενός στην κόπωση από την γρήγορη κίνηση από τα χαμηλά της αγοράς, αφετέρου από την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών τα οποία λειτούργησαν και ως βασικός μοχλός αύξησης της προσφοράς σε κάποια κομβικά σημεία των τιμών του τραπεζικού κλάδου».


«Η δύσκολη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα για την οριστικοποιήση των όρων της δανειακής σύμβασης ενδεχομένως να περιορίσει τον αρχικό ενθουσιασμό» συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

«Το ενδιαφέρον στην αρχή της εβδομάδας στρέφεται στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και Τρόικας για τα δημοσιονομικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προχωρήσει το PSI και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης», σημειώνει η Marfin Analysis, ενώ από την πλευρά της η Εurobank Securities εκτιμά ότι «η αγορά θα μπορούσε να δοκιμάσει σήμερα ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα, υπό τον ‘πειρασμό’ της κατοχύρωσης κερδών τηε προηγούμενης εβδομάδας».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 740,80 μονάδες με απώλειες 0,65%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να υποχωρεί έως και τις 732 μονάδες (-1,77%), παρά το ανοδικό ξεκίνημα (έως τις 764 μονάδες).

Για το Δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη περιορίζονται σε 2,19% (από 10,31% προηγουμένως) στις 405,03 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 29,54 εκατ. τεμαχίων αξίας 33,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 67 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 43 ενισχύονται και 22 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου