Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γερμανική κατοχή καταγγέλλουν οι Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική κατοχή καταγγέλλουν οι Σοσιαλδημοκράτες
Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, ακόμα και μεταξύ των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού προκαλεί η αποκάλυψη του εγγράφου με το οποίο προτείνεται ο διορισμός ευρωπαίου επιτρόπου με αρμοδιότητα την παρακολούθηση και εφαρμογή του ελληνικού προϋπολογισμού.
Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση τοποθέτησης Επιτρόπου στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως μία τέτοια κίνηση «θα εξουδετέρωνε την δημοκρατία» και ο Επίτροπος θα εκλαμβανόταν ως «δύναμη κατοχής».
«Τέτοια πρόταση μπορούν να κάνουν μόνο άνθρωποι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ιστορία και πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος του SPD.

«Αυτό που χρειάζονται στην Ελλάδα είναι συμβουλές και βοήθεια και όχι κατάργηση της δημοκρατίας» υποστήριξε και ζήτησε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Ο επικεφαλής των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών προτείνει για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις το μοντέλο της "Τρόιχαντ", η οποία διαχειρίστηκε την επανένωση της Γερμανίας.
«Οι Έλληνες έχουν ήδη ταρακουνηθεί» δηλώνει ο Γκάμπριελ, αν και, όπως αναγνωρίζει, «δεν φταίνε οι συνταξιούχοι, επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους παραποιούσαν τα νούμερα και δεν εισέπρατταν τους φόρους».
Στο ίδιο μήκος κύματος και επικριτικός έναντι της κυβέρνησης του Βερολίνου είναι ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης.
«Σήμερα, φαίνεται πως πέθανε η λογική στο Βερολίνο. Μοιάζουν σα να απώλεσαν την ιστορική μνήμη στο Βερολίνο και στη Φρανκφούρτη», δήλωσε χθες ο κ. Χατζημαρκάκης χαρακτηρίζοντας «από οικονομικής πλευράς παράλογη» την πρόταση για «Επίτροπο λιτότητας, ο οποίος θα κοιτάζει μόνο το θέμα της αποπληρωμής του χρέους αντί για επενδύσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου