Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Για Σούνιο πήγαιναν οι Τούρκοι αλλά δεν είχαν...δραμαμίνες!!! Τα μποφόρ τους σταμάτησαν

Ο…”ναύαρχος-καιρός” σταμάτησε τον προκλητικό πλου της τουρκικής κορβέτας BANDIRMA,προς το Σούνιο,ο οποίος ετκιμούν αξιωματικοί του ΠΝ ,ότι ήταν ο τελικός προορισμός της!

Ο καιρός στο Αιγαίο φαίνεται όμως ότι προβλημάτισε τους Τούρκους οι οποίοι έφθασαν μέχρι Σίφνο-Αντίπαρο. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ που ασφαλώς δεν είναι λόγος για να μην συνεχίσει τον πλου του ένα πολεμικό πλοίο,αλλά φαίνεται ότι οι Τούρκοι δεν θέλησαν να πάνε κόντρα στο καιρό,αλλά μόνο στα νεύρα μας.

Είναι η πρώτη πρόκληση των Τούρκων με αποστολή πολεμικού πλοίου εντός χωρικών υδάτων,αλλά απ΄ ότι φαίνεται αυτό θα είναι το νέο “παιχνίδι” της Άγκυρας.

Θέμα αβλαβούς διέλευσης ,είναι αστείο να συζητάμε ότι υπάρχει. Η κορβέτα είχε ξεκινήσει από την Ανατολική Μεσόγειο όπου συμμετείχε στη UNIFIL και είχε προορισμό τη Σμύρνη.Συνεπώς δεν είχε καμία δουλειά στη Σίφνο και την Αντίπαρο. Η αβλαβής διέλευση υπάρχει για να πηγαίνεις γρήγορα στο προορισμό σου κι όχι για να κάνεις βόλτες στα χωρικά ύδατα γειτονικών κρατών.


 Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι η τουρκική κορβέτα F-502 TCG “BΑNDIRMA”, προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο κοντά στο "Οικόπεδο 12" και το κοίτασμα "Αφροδίτη", κινούμενη αρχικά μεταξύ Κάσου και  Κρήτης και στη συνέχεια Βόρεια Κρήτης σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 29 Ιανουαρίου (20:15) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.
Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου, έφτασε κοντά στις ακτές της Αττικής, αλλά δεν πλησίασε και εξήλθε την 30 Ιανουαρίου (01:15) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου κατευθυνόμενη στο λιμάνι της Σμύρνης. 
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσαν το τουρκικό πλοίο,  καθόλη τη διάρκεια του πλου του. Ο συμβολισμός που επιχειρούν οι Τούρκοι είναι σαφής, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Α.Νταβούτογλου: "Α.Μεσόγειος και Αιγαίο είναι ενιαίος χώρος επιχειρήσεων".
Η κορβέτα είναι κλάσης D'Estienne d'Orves A69, δηλαδή είναι μία από τις έξι μεταχειρισμένες κορβέτες που παρέλαβε από την Γαλλία το τουρκικό Ναυτικό.
Πρόκειται για αδελφό σκάφος της TCG Bodrum (F-501) που τον Αύγουστο του 2009 είχε αφήσει "ενθύμιο" το θόλο του σόναρ στην βυθό έξω από το Καστελλόριζο.
Έχει μήκος 80 μέτρα, πλάτος 10,3 και βύθισμα 5,3. Η πρόωσή της εξασφαλίζεται από 2 κινητήρες ντήζελ SEMT Pielstick 12PC2V400 ισχύος 8,9 μέγκαβατ, που κινούν δυο τετράφυλλες προπέλες.
Η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τους 24 κόμβους, ενώ αν πέσει στους 15 ή στους 18 εξασφαλίζει μέγιστη ακτίνα δράσης 4.500 και 3.000 ναυτικά μίλια αντίστοιχα. Το πλήρωμά της αποτελείται από 7 αξιωματικούς και 83 υπαξιωματικούς/ναύτες.
Η σουίτα των αισθητήρων της αποτελείται από ένα ραντάρ επιτήρησης αέρος/επιφάνειας DRBV 51A, ένα ραντάρ ελέγχου πυρός DRBC 32E, ένα ραντάρ ναυτιλίας DECCA 1226 και ένα σόναρ πλώρης DUBA 25 (προφανώς είναι αυτό που βρίσκεται τώρα κολλημένο στον ύφαλο). Το δε πακέτο της ηλεκτρονικού πολέμου αποτελείται από ένα ραντάρ αναχαίτισης ARBR 16, δυο εκτοξευτές δολωμάτων τύπου Dagaie και ένα σύστημα αντιμέτρων SLQ-25 Nixie.
Ο οπλισμός της αποτελείται από  2 αντιπλοϊκούς πύραυλους MM38 Exocet, 1 ναυτικό πυροβόλο των 100 χλστ. σε πύργο CADAM με σύστημα ελέγχου πυρός Najir, 2 πυροβόλα των 20 χλστ., 4 πολυβόλα των 12,7 χλστ. 4 τορπίλες τύπου L3 ή L5 και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών των 375 χλιστ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ  onalert    
ΚΑΙ defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου