Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ως πότε οι "αγορές θα νικάνε" τις Κεντρικές Τράπεζες και θα ταράζουν τα χρηματιστήρια!

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67648.html

           

του Γιάννη Τσαραγκλή - Οι λεγόμενες αγορές - ιδιωτικές τράπεζες, λόμπι, μεγαλοεπενδυτές, πετροδολάρια, ναρκοδολάρια και hedge funds - νικάνε προς το παρόν τις Κεντρικές Τράπεζες, το ΔΝΤ, τα κράτη, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις (στην ΕΕ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος επειδή δεν έχει κεντρική κυβέρνηση) και χτυπάνε στα ίσια τις οικονομίες ισχυρών κρατών (G20) της Ιταλίας και της Ισπανίας κ.λ.π, κάνοντας τα χρηματιστήρια να χάνουν τεράστια ποσά και να γυρνάνε χρόνια πίσω όπως φυσικά και το ΧΑ.  Ήρθε η δευτέρα παρουσία των χρηματιστηρίων λόγω μαζικής πτώχευσης ισχυρών μεγάλων και μικρών υπερχρεωμένων κρατών; Όχι κατά τη γνώμη μας!



Ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος που βλέπουμε να ταράζει αυτές τις μέρες το χρηματιστικό κεφάλαιο και φυσικά επηρεάζει κράτη, πραγματικές οικονομίες και τις ζωές των πολιτών, έχει να κάνει με την ισχυρή πλέον κόντρα, των ιδιωτικών τραπεζών και του ελεύθερου κεφαλαίου (επενδυτικού και μη) παράνομου και νόμιμου που χειρίζονται ισχυροί παίκτες που συνιστούν και λέγονται "οι αγορές" και των Κεντρικών τραπεζών του πλανήτη (μαζί ΔΝΤ, κυβερνήσεις και κρατικές τράπεζες), για το ποιός ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
Το χρήμα από την υπερκατανάλωση πετρελαίου που εξαυλώθηκε σε διασκέδαση και όχι σε παραγωγή σε όλο τον πλανήτη τα τελευταία 50 χρόνια, έχει φουσκώσει τους λογαριασμούς ιδιωτικών τραπεζών ( κυρίως επενδυτικών που είναι κεντρικοί παράγοντες των "λεγόμενων" αγορών ) και αναζητεί να παίξει ρόλο βασικού χρηματοδότη φτωχών και υπερδανεισμένων κρατών έναντι ενεχύρου αξιών και ζωών, προσπερνώντας τις υπάρχουσες κυβερνήσεις ( θυμάστε τον τίτλο μας κυβερνούν παιδιά) και τις κεντρικές συχνά κρατικές τράπεζες, που θεωρούν τις διοικήσεις τους καθοδηγούμενες και αποτυχημένες. Αυτός είναι πόλεμος και αυτοί οι εχθροί, με τους λαούς αφού δεν επαναστατούν, να την πληρώνουν με ανεργία, φόρους και υπερχρέωση.
Εάν πιστεύετε ότι θα νικήσουν οι αγορές και όχι οι κυβερνήσεις με τις Κεντρικές Τράπεζες που φτιάχνουν τους νόμους, τότε πάρτε τη ζημιά σας και φύγετε από τα χρηματιστήρια. Εάν όχι η μεγάλη πτώση των χρηματιστηρόιων ίσως να είναι μία νέα μεγάλη ευκαιρία αγορών!!!

Εκκλήσεις από Κίνα, Ιαπωνία για διεθνή συνεργασία για την κρίση στις αγορές
Τηλεφωνική σύσκεψη Σαρκοζί -Μέρκελ – Θαπατέρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
Έκκληση διεθνούς συνεργασίας απηύθυναν η Κίνα και η Ιαπωνία με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αναταραχής στις διεθνείς αγορές. Η έκκληση αυτή γίνεται υπό το φως της ευθείας πτώσης τιμών που σημειώθηκε την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά Χρηματιστήρια και συνεχίστηκε την Παρασκευή στα ασιατικά.
Και τούτο ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο πρόκειται να εξετάσουν σήμερα τη διεθνή κατάσταση στη διάρκεια τηλεφωνικής σύσκεψής τους, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.
Στην Ιαπωνία, ο υπουργός Οικονομικών Γιασιχίκο Νόντα, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία, διεθνώς, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συναλλαγματικές στρεβλώσεις, την κρίση κρατικού χρέους και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
«Συμφωνώ ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν», δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου μια ημέρα μετά την παρέμβαση της Ιαπωνίας στις διεθνείς χρηματαγορές, η οποία σημειώθηκε με πωλήσεις γεν. «Κάθε ένα πρόβλημα από αυτά είναι σημαντικό, αλλά το πώς θα θέσουμε τις προτεραιότητές μας είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε», σημείωσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γιάνγκ Τζιετσί δήλωσε πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το αμερικανικό κρατικό χρέος αυξάνονται και ότι τα κράτη θα έπρεπε να αυξήσουν το επίπεδο συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών κινδύνων.


Μαύρος Αύγουστος στις αγορές

Με μεγάλες απώλειες ανοίγουν σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση σε Ευρώπη και ΗΠΑ και το αρνητικό σημερινό κλείσιμο στην Ασία.

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 άνοιξε με πτώση 3,43%, στις 5.393,14.

Στο Παρίσι, ο CAC - 40 άνοιξε με απώλειες 3,07%, στις 3.218,39 μονάδες.

Στο Μιλάνο, ο κυριότερος δείκτης άνοιξε με κάμψη 3,5%, στις 15.563 μονάδες.

Στη Μαδρίτη, ο Ibex-30 άνοιξε με απώλειες 2,40%, στις 8.500 μονάδες.

Την ίδια ώρα σε νέα επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, με τα spreads έναντι των δεκαετών γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνονται σε 417 μονάδες βάσης για τα ισπανικά και σε 416 μονάδες βάσης για τα ιταλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου