Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κλείδωσε ο ανασχηματισμός χωρίς ηχηρά πρόσωπα Λίφτινγκ… στην Κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/75999

Το καυτό χαρτοφυλάκιο της οικονομίας θα παραλάβει ο Κίκης Καζαμίας.
Το καυτό χαρτοφυλάκιο της οικονομίας θα παραλάβει ο Κίκης Καζαμίας.



Λευκωσία: Μετά από μια εβδομάδα συζητήσεων και διεργασιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρά σήμερα σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης του, έχοντας ως βασικές συνιστώσες στο Υπουργικό το ΑΚΕΛ, τους ΕΔΗ και την Έπαλξη. Θα είναι ένα κυβερνητικό σχήμα, που θα κληθεί να επιφορτισθεί τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων από τη φονική έκρηξη.

Η νέα κυβέρνηση θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση στις 12 το μεσημέρι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα απευθύνει μήνυμα προς το λαό για την προσπάθεια και τις στοχεύσεις για το επόμενο 18μηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καυτό χαρτοφυλάκιο της οικονομίας θα παραλάβει ο Κίκης Καζαμίας, μετά που οι πιέσεις και οι προτροπές προς τον Μιχάλη Σαρρή δεν απέδωσαν.

Τα νέα πρόσωπα στο νέο σχήμα είναι:

• Η πρόεδρος των ΕΔΗ, Πραξούλα Αντωνιάδου, θα αναλάβει το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας.

• Ο Γιώργος Δημοσθένους, αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ που θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας.

• Ο γενετιστής Σταύρος Μαλάς, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Πάφο, που αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

Πάντως, σύγχυση επικρατεί ως προς το ποιος τελικά αναλαμβάνει το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων. Μέχρι αργά χθες το βράδυ δύο γνωστά στελέχη, ένα από το ΔΗΚΟ και ένα από την ΕΔΕΚ, είχαν αποδεχθεί την προεδρική πρόσκληση για υπουργοποίηση.

Ο τέως βουλευτής του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους προσεγγίστηκε και έδωσε τη συγκατάθεσή του.

Η πληροφορία όμως προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μάριου Καρογιάν που προειδοποίησε με casusbelli το Προεδρικό. Αργότερα προσεγγίστηκε ο προερχόμενος από την ΕΔΕΚ δικηγόρος Ευθύμιος Φλουρέντζος, που επίσης αποδέχθηκε.

Νέος Υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά τη νενομισμένη διαβεβαίωση των μελών της νέας κυβέρνησής του, προσδιορίζοντας τους στόχους του 18μήνου. Δίπλα του στο Προεδρικό θα έχει τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που θα είναι ο διπλωμάτης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου