Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Καταδικασμένο το ευρώ, σύμφωνα με τη Μαρίν Λε Πεν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα συμφωνήσουμε με την λεγάμενη ...αλλά δυστυχώς υπάρχει ένα πολύ μικρό προβληματάκι......που βρίσκεται ο χρυσός των χρεωμένων χωρών???? Οέο!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/


Ζητά να επιβληθεί ξανά ο «χρυσός κανόνας» στην παγκόσμια οικονομία

Η αρχηγός του γαλλικού λαϊκιστικού ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λε Πεν δήλωσε, σήμερα ότι η αναστάτωση στις αγορές δείχνει ότι το ευρώ είναι καταδικασμένο και ότι πρέπει να επιβληθεί ξανά ο «χρυσός κανόνας» στην παγκόσμια οικονομία.

«Το ευρώ δεν μπορεί να σωθεί και αυτή η κρίση στις χρηματαγορές σήμερα μας το λέει. Τα κράτη πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Αυτό έχει τεράστιο κόστος», δήλωσε η Λε Πεν, η οποία θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012, στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Οι δημοσκοπήσεις μάλιστα της δίνουν ποσοστό κοντά στο 13%.

«Όλες οι Ευρωπαϊκές σύνοδοι κορυφής και τα σχέδια δανεισμού δεν άλλαξαν τίποτε», υποστήριξε η Λε Πεν, που έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ενώ πραγματοποιούσε τις διακοπές της στη νοτιοδυτική Γαλλία.

«Πρέπει να σκεφτούμε για το αύριο. Μας φαίνεται ότι η αποκατάσταση ενός κανόνα που θα βασίζεται σε κάποιο (πολύτιμο) μέταλλο - χρυσό, ασήμι ή πλατίνα - στο διεθνές νομισματικό σύστημα είναι η μόνη λύση που είναι ικανή να απορροφήσει τα παγκόσμια χρέη», πρόσθεσε.

Η Λε Πεν είπε πως αναμένει εδώ και καιρό η Γαλλία να αποσυρθεί από το κοινό νόμισμα κι αφού διαδέχθηκε νωρίτερα εφέτος στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου τον πρώην αλεξιπτωτιστή πατέρα της μετακίνησε το επίκεντρο της ρητορικής του κόμματος από την αντιμεταναστευτική στάση στις συνέπειες της αναστάτωσης στις αγορές για τα νοικοκυριά.

Επαναλαμβάνει ότι είναι παράλογο τα νοικοκυριά να υφίστανται τις συνέπειες των κρίσεων δημοσίου χρέους, σε μια προσπάθεια να προσεταιριστεί όσο μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου