Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Προκλητική η ρύθμιση Βενιζέλου για πριμοδοτήσεις τραπεζών

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Σοβαρές διαστάσεις έχει προσλάβει το θέμα της αναδρομικής απαλλαγής από το 1997 όλων των υπουργών για τις πριμοδοτήσεις των τραπεζών από τα διαθέσιμα του Δημοσίου.
Η ρύθμιση που έφερε στο σχετικό νομοσχέδιο ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί την αιτία πολέμου με την «Ελευθεροτυπία», η οποία τον κατηγορεί τώρα για λασπολογία και συνειδητή παραποίηση των δημοσιευμάτων.



Παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης από βουλευτές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος απέφυγε επιμελώς να διευκρινίσει στη Βουλή γιατί έφερε στο νομοσχέδιο ρύθμιση, που απαλλάσσει αναδρομικά υπουργούς, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του, για την πλημμελή πριμοδότηση τραπεζών.
Ακόμη και διευθυντικά στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαφώνησαν πλήρως με την πριμοδότηση της Proton Bank, θεωρώντας την επισφαλή για το Δημόσιο.
Η επιμονή του υπουργού στη γραμμή των μη εξηγήσεων διατηρήθηκε αναλλοίωτη ακόμα και όταν βουλευτές υπενθύμισαν στον υπουργό ότι παρόμοια έγιναν και με την υπόθεση Κοσκωτά και ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, μετά τις αποκαλύψεις της «Ε» για την επισφαλή μεταχείριση της Proton στα μέσα Ιουλίου του 2011, κατέθεσε την ύστατη στιγμή και μία μέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου φωτογραφική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ από το 1997, βάσει της οποίας το υπουργείο Οικονομικών σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου