Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ενότητα μάς… άφησε νωρίς!

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210674&-V=articles

Με αφορμή τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την ανακοίνωση των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν εκ νέου λεκτικά πυρά εναντίον της Κυβέρνησης.

Οι κατηγορίες τους στρέφονται γύρω από την πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, η οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν πρόκειται να αλλάξει με τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην Κυβέρνηση.


Για αδιέξοδα και αδράνεια, μιλά ο ΔΗΣΥ
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης, είπε ότι «ο ανασχηματισμός απλώς επιβεβαιώνει την τραγική πολιτική απομόνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και την απουσία προοπτικής για έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία ο ίδιος και το κόμμα του μας έχουν οδηγήσει». Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, μετά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Γεωργιάδης, διερωτήθηκε «ποιες αλήθεια μπορεί να είναι οι ελπίδες για ένα νέο ξεκίνημα όταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωνε προκαταβολικά ότι οι Υπουργοί δεν χαράζουν πολιτική αλλά απλώς εφαρμόζουν και υλοποιούν την πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας, την πολιτική δηλαδή της ατολμίας, της αδράνειας και των ιδεολογικών εμμονών;».

Για ανίκανη Κυβέρνηση, κάνει λόγο το ΕΥΡΩΚΟ
«Για το Ευρωπαϊκό Κόμμα είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος πρόκειται να υλοποιήσει τις αποτυχημένες πολιτικές Χριστόφια», ανέφερε σε δηλώσεις του από την Πάφο ο ΓΓ του Κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Χριστόφια. Το βασικό ζητούμενο, συνέχισε, είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών πέραν από τα πρόσωπα και έχοντας υπόψη ότι το βασικό ζητούμενο για την πατρίδα μας είναι η αποκατάσταση των υποδομών ενεργείας που έχουν καταστραφεί παντελώς , η διάσωση της οικονομίας, η σωστή διαχείριση των δραματικών εξελίξεων στο κυπριακό και η επιστροφή στην ομαλότητα θεωρούμε πως αυτή η κυβέρνηση που διόρισε ο πρόεδρος Χριστόφιας μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν θα είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν γιατί δυστυχώς, όπως είπε, η πολιτική ή οι πολιτικές δεν έχουν αλλάξει.

Προκήρυξη εκλογών η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τους Οικολόγους
Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης ''δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βαθιά οικονομική, ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση που έχει δημιουργηθεί'', εκτιμά το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου. Σε δηλώσεις της, η κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι το Κίνημα έχει προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε να δημιουργήσει μιαν Κυβέρνηση με υπερκομματικές προσωπικότητες, είτε να προχωρήσει σε προκήρυξη εκλογών. ''Κατά την άποψη μας, η προκήρυξη εκλογών είναι η ορθότερη επιλογή'', κατέληξε η κ. Παναγιώτου.




05/08/2011 - 17:35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου