Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Δείτε ποιοι είναι συνδεδεμένοι στο ασύρματο δίκτυο σας

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18838

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να ασφαλίσουμε το ασύρματο δίκτυο μας είναι η κρυπτογράφηση, η οποία κωδικοποιεί τα δεδομένα που μεταφέρονται από τον υπολογιστή σας στο ασύρματο router και αντίστροφα. Η κρυπτογράφηση είναι απαραίτητη για να εμποδίσουμε άλλους χρήστες από τα μπαίνουν δωρεάν στο διαδίκτυο από το δικό μας router, αλλά δεν είναι ικανή να μας προστατέψει από hackers.
H εφαρμογή Wireless Network Watcher σαρώνει το <…>
ασύρματο δίκτυο σας και σας εμφανίζει μια λίστα με όλους τους υπολογιστές και τις συσκευές που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο σας.
Για κάθε συνδεδεμένη συσκευή, θα σας εμφανίζεται η διεύθυνση IP, η διεύθυνση MAC, ο κατασκευαστής της κάρτας δικτύου και προαιρετικά το όνομα του υπολογιστή. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να εξαχθούν σε διαφορετικές μορφές όπως HTML, XML,CSV και αρχείο κειμένου.



Η εφαρμογή Wireless Network Watcher δεν χρειάζεται εγκατάσταση και υποστηρίζει Ελληνικά. Βέβαια, η εφαρμογή μπορεί να σαρώσει ασύρματα δίκτυα στα οποία είστε συνδεδεμένοι.
Το Wireless Network Watcher είναι συμβατό με Windows 2000, Windwos XP, Windwos Server 2003/2008, Windows Vista και Windows 7.
Πηγή: PCSteps

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου