Σημαδεμένα βρέθηκαν σπίτια Αλεβιτών στην πόλη  Αντίγιαμαν της Τουρκίας. Το θέμα έφεραν στην δημοσιότητα  με καταγγελία τους οι βουλευτές του κόμματος CHP Χουσείν Αϊγκιούν και Σαλίχ Φιράτ. Ο τύπος κάνει λόγο για σημάδια σε 20-25 σπίτια Αλεβιτών, ενώ  η εφημερίδα Gunes ανεβάζει τον αριθμό των σημαδεμένων σπιτιών σε 200 .Υπενθυμίζει δε ότι είχαν σημαδευτεί με τον ίδιο τρόπο τα σπίτια των Αλεβιτών που είχαν σφαγιαστεί στο Καχραμανμαράς το 1978 .
Η  γειτονιά των Αλεβιτών στο Αντίγιαμαν έχει τεθεί σε συναγερμό, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για την υπόθεση. Ο τοπικός κυβερνήτης Ραμαζάν Σοντάν  έκανε λόγο για προβοκάτσια ή για φάρσα ανηλίκων .
Οι αλεβίτες αποτελούν τη μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της Τουρκίας, όπως και την πιο …αόρατη καθώς δεν αναγνωρίζονται καν ως μειονότητα από το τουρκικό κράτος.

Ο αλεβιτισμός αποτελεί μια ανθρωπιστική προσέγγιση του Ισλάμ. «Δεν είμαστε σιίτες,όπως οι Ιρανοί, δεν τηρούμε το ναμάζ, την προσευχή που οι Ιρανοί πραγματοποιούν τρεις φορές την ημέρα (σ.σ.: και οι σουνίτες πέντε), αλλά η πίστη μας έχει σιϊτικά στοιχεία, όπως και τουρκικά και σαμανικά» λέει στο Βήμα  ο δρ Γιαμά , καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας σε τουρκικό πανεπιστήμιο.
Ο αλεβιτισμός έχει έντονες επιρροές από τον σουφισμό, τον μυστικισμό αλλά και από τον χριστιανισμό, ιδίως την Ορθοδοξία. Χαρακτηριστικά του είναι η ανεκτικότητα προς άλλες θρησκείες και η λατρεία των Αλλάχ-Μωάμεθ-Αλί (του γαμπρού του Μωάμεθ, στον οποίο η πίστη αποτελεί τη βασική διαφορά μεταξύ σιϊτών και σουνιτών). Ανάμεσα στις διαφορές τους από άλλους μουσουλμάνους είναι η μονογαμία, το ότι δεν προσκυνούν στη Μέκκα και δεν γιορτάζουν το Ραμαζάνι.
Να θυμίσουμε τέλος ότι  όρος «Νύχτα Κρυστάλλων»  περιγράφει το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938. Ο στόχος ήταν οι Εβραίοι πολίτες όλης της χώρας και αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος.

ΠΗΓΗ prionokordela.