Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ισχυρά χτυπήματα ενάντια στην τρομοκρατία - Καθεστώς βαρβαρότητας στη Βόρεια Κορέα

Ισχυρά χτυπήματα ενάντια στην τρομοκρατία
Tου Ν. Λυγερού


Υπάρχουν προσεγγίσεις ουδετερότητας που θεωρούν ότι εξασφαλίζουν κάποια προστασία στην Ευρώπη και δεν αναλύουν τα δεδομένα της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh. Αυτή έχει μία τακτική που είναι ολοκληρωτική και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν αφοπλιστεί. Η ουδετερότητα λοιπόν την βοηθάει να εξαπλωθεί μέσω του τρόμου και του φόβου. Βλέπουμε λοιπόν ότι μόνο ισχυρά χτυπήματα πάνω στον πυρήνα της αλλάζουν τα δεδομένα.
Διότι πολλοί εθελοντές του εξωτερικού δεν μαζεύονται πια για να πάνε να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία, επειδή βλέπουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση χάνει συνεχώς έδαφος μετά από την αρχή της αντεπίθεσης της Μεγάλης Συμμαχίας. Κι επί τόπου, όσοι καταπιέζουν τον αθώο πληθυσμό, είναι οι ίδιοι υποχρεωμένοι λόγω εξελίξεων να χωθούν μέσα στη μάζα για να μην εντοπιστούν από τους δικούς μας. Έτσι δεν έχουν πια το ίδιο ύφος κι επειδή υποχωρούν και με τέτοιο τρόπο δεν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για άλλους υποψήφιους τρομοκράτες. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, η στρατηγική προσέγγιση του σοκ και δέος, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε ουδετερότητα που προκαλεί μεγάλες φθορές λόγω του μεγάλου πλήθους στόχων για ασύμμετρες απειλές. Δεν μπορούν οι δημοκρατίες να είναι μόνο παθητικές όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τέτοια ακραία συστήματα. Η ουδετερότητά τους δεν έχει κανένα μέλλον. Και αυτό το ξέρει και η τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Ας το έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας και ας επικεντρωθούμε στους στρατηγικούς στόχους που υπάρχουν στο Ιράκ και τη Συρία, δίχως να σπαταλούμε άλλο χρόνο στην λεγόμενη ουδετερότητα.

                                                  Καθεστώς βαρβαρότητας στη Βόρεια Κορέα
                                                                           Tου Ν. Λυγερού

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι καθεστώς βαρβαρότητας κι όσοι δεν θέλουν να το δουν, απλώς κλείνουν τα μάτια και ξεχνούν όλα τα θύματα και τους αθώους. Επί της ουσίας πρόκειται για μια κλειστή γενοκτονία που θυμίζει τεχνικές του παρελθόντος, οι οποίες εφαρμόστηκαν στη σοβιετική ένωση και στην μαοϊκή Κίνα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα που δεν μπορούν να ανεχθούν την ποικιλία της Ανθρωπότητας και θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα και να εξοντώσουν κάθε απόκλιση. Ο Lemkin μας έδωσε ένα νομικό εργαλείο για να παλεύουμε ενάντια στα συστήματα της βαρβαρότητας με την ορολογία της γενοκτονίας. Ήδη οι Η.Π.Α. και η Μεγάλη Βρετανία την εφάρμοσαν για να καταδικάσουν τις πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh στη Συρία και στο Ιράκ. Πρέπει να γίνει το ίδιο για το καθεστώς της βαρβαρότητας στη Βόρεια Κορέα. Διότι πρόκειται για γενοκτόνο που κυβερνά αυτή τη δύστυχη χώρα. Και δεν μπορούμε να περιμένουμε να εξοπλιστεί με όλο και ισχυρότερα οπλικά συστήματα ή ακόμα να έχουμε περισσότερα θύματα για να πάρουμε την απαιτούμενη απόφαση. Ως συνέχεια του έργου του Lemkin πρέπει να καταδικάσουμε αυτή την βαρβαρότητα. Διότι ο όρος γενοκτονία δεν είναι μόνο για το παρελθόν, ισχύει και για το παρόν. Κι εμείς θα είμαστε συνεργοί του εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας που διαπράττει τώρα αν δεν καταδικάσουμε τον ένοχο, αν δεν σώσουμε τα θύματα, αν δεν αθωώσουμε τους Δίκαιους. Υπάρχουν πολλοί Κορεάτες που περιμένουν την βοήθειά μας και η καταδίκη της γενοκτονίας που έχουν ήδη υποστεί είναι ένα απαραίτητο βήμα και για την Ανθρωπότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου