Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

«Έλληνας Υπουργός: Η Τουρκία είναι πολύ μπροστά από την Ελλάδα»


Ιανουάριος 14, 2024. Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η Τουρκία είναι πολύ μπροστά από την Ελλάδα στον τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας, γράφει ο τουρκικός Τύπος.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή: «Πού ήμασταν εμείς και η Τουρκία το 1980; Κοιτάξτε πού βρισκόμαστε και η Τουρκία σήμερα το 2024. Η Τουρκία έκανε σημαντικές ανακαλύψεις και εμείς κάναμε βήματα προς τα πίσω. Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική αεροπορική βιομηχανία και η ελληνική αμυντική βιομηχανία έχουν σοβαρά προβλήματα, ο Δένδιας είπε: «Τι έχουμε μέχρι στιγμής; Δεν υπάρχει ή σχεδόν καθόλου εγχώρια παραγωγή».

«ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ»

Ο Δένδιας τόνισε ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παρά τα μεγάλα χρηματικά ποσά που δαπανήθηκαν για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του.

Τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει σε καλύτερη θέση στον τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της, εκφράζοντας τη θέση ότι δεν είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα κατάσταση.

Επεσήμανε ότι είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μια κανονικά λειτουργούσα αεροπορική βιομηχανία.

 Ο Δένδιας ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσουν νομοσχέδιο που θα δείξει πώς μπορεί να συσχετιστεί το παραγωγικό δυναμικό της χώρας με τις ανάγκες του ΓΕΣ τις επόμενες ημέρες.

«ΜΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΕ F-35 ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»

Δήλωσε ότι η Ελλάδα θα αγοράσει πολεμικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, ωστόσο τόνισε: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε προσθέτοντας οπλικά συστήματα μόνο στην κορυφή της πυραμίδας και αγνοώντας τα προβλήματα στη βάση της πυραμίδας. Μια αεροπορία με F-35 αλλά χωρίς επαρκή μεταφορικά αεροσκάφη δεν είναι μια σύγχρονη αεροπορία», είπε.

Επεσήμανε  ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η χρηστικότητα των φρεγατών που ανήκουν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο σημαντικό να βγαίνουν στη θάλασσα οι φρεγάτες, αλλά και όλα τα συστήματά τους να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

Υπενθύμισε ότι ορισμένες φρεγάτες κλάσης ΜΕΚΟ πρέπει να εκσυγχρονιστούν, και τόνισε τη σημασία του ελληνικού στόλου να φτάσει σε επίπεδα προ της οικονομικής κρίσης, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου