Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ, αντιμετώπιση drones και Ελλάδα


Στην αμυντική του βιομηχανία στρέφεται το Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που, όπως αποδείχθηκε μετά την επίθεση στην έδρα της επίλεκτης ταξιαρχίας Γκολανί, μπορούν να «τρυπήσουν» την αεράμυνα και να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες.

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το drone Mirsad-1 που έπληξε τη στρατιωτική βάση δεν είναι το πρώτο UAV που διαπερνά τον «σιδερένιο θόλο» του Ισραήλ. Σχεδόν το 20% των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έρχονται από τον Λίβανο, την Υεμένη, τη Συρία ή το Ιράκ βρίσκουν τον στόχο τους, προκαλώντας ζημιές, τραυματισμούς και θανάτους. 221 από τα σχεδόν 1.200 drones που έχουν εξαπολυθεί εναντίον του Ισραήλ έχουν ξεφύγει από την αεράμυνα, υποστήριξε χθες εκπρόσωπος του στρατού.

Πριν από λίγες ημέρες, από επίθεση drones που εξαπέλυσαν οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές της Συρίας με στόχο στρατιωτική βάση στα υψίπεδα του Γκολάν, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν. Drones από τον Λίβανο έπληξαν οίκο ευγηρίας στο Τελ Αβίβ, ενώ πριν από λίγους μήνες ένα UAV από την Υεμένη σκότωσε έναν κάτοικο της πόλης. Αλλά και στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, τα drones της Χαμάς έπαιξαν καίριο ρόλο στην εξουδετέρωση των ισραηλινών συστημάτων ασφαλείας.

Η πίεση προς την κυβέρνηση και την ηγεσία του στρατού για την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων απειλών οδήγησε τον Γιοάβ Γκαλάντ στη διενέργεια διαγωνισμού στον οποίο θα συμμετάσχουν τουλάχιστον οκτώ ισραηλινές εταιρείες, με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αντιμετώπισης των UAVs.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου