Το φιλόδοξο οικοδομικό πρόγραμμα έδωσε χιλιάδες θέσεις εργασίας και άλλαξε για πάντα την εικόνα της Αθήνας. Σε αντίθεση με την σύγχρονη...
Ελλάδα το γιγαντιαίο έργο, που υπήρξε η μεγαλύτερη εργολαβία της αρχαιότητας, είχε πρωτοποριακούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και διαφάνεια στην χρηματοδότηση. Κόστισε 6 χιλιάδες τάλαντα, δηλαδή με αυτά τα χρήματα μπορούσαν να δημιουργηθούν 60 στόλοι.
Ο Παρθενώνας, κατασκευάστηκε σε οκτώ χρόνια, ενώ διάσημοι καθεδρικοί ναοί στην δυτική Ευρώπη ολοκληρωθήκαν μετά από 600 χρόνια.
Η έρευνα φωτίζει τις κατηγορίες κατά του γλύπτη Φειδία, για υπεξαίρεση και ύβρη, καθώς και τις πηγές χρηματοδότησης του έργου.
Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, ήταν η αρχή του τέλους για τη χρυσή εποχή. Τότε ξεκινά και η παρακμή της Αθηναϊκής ηγεμονίας.
Η Μηχανή του Χρόνου, καταγραφεί όσους σεβάστηκαν, αλλά και ατίμασαν τα μνημεία, τόσο στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όσο και στην περίοδο της ρωμαϊκής κατοχής.
Στην εκπομπή μιλούν, ο καθηγητής του ΕΜΠ και αναστηλωτής του Παρθενώνα, Μανόλης Κορρές, ο πρόεδρος των έργων συντήρησης Χαράλαμπος Μπούρας και η διευθύντρια της υπηρεσίας Μαρία Ιωαννίδου, καθώς και ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής.
ΠΗΓΗ krasodad
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου