Το μισθολογικό χάσμα συνεχίζεται να παρουσιάζεται ως κάτι υπαρκτό. Παρά το γεγονός του ότι έχει απομυθοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Και φυσικά ο φεμινισμός συνεχίζει να το προπαγανδίζει με περισσότερα ψέματα, και περισσότερες ψευδοεπιστημονικές έρευνες.
Και είναι χάρις σε αυτή την συνεχής προπαγάνδα και την επανάληψη της που δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα γύρω από αυτόν τον μύθο. Αντιθέτως καινούργια “μέτρα” αρχίζουν να λαμβάνονται για να καλύψουν αυτήν την υποτιθέμενη σεξιστική διάκριση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας ενημερώνει λοιπόν σε άλλη μια καμπάνια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την καταπολέμηση ουσιαστικών προβλημάτων των πολιτών της ΕΕ και όχι σε ανοησίες, πως υπάρχει χάσμα μισθού ανάμεσα στα φύλα.
Το μισθολογικό χάσμα έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Και ακόμα και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας ενημερώνει από την δεύτερη κιόλας παράγραφο πως οι στατιστικές “δεν λαμβάνουν υπόψιν τους στοιχεία όπως μόρφωση, δουλειά, αριθμό ωρών εργασίας και τύπο επαγγέλματος”. Με λίγα λόγια η “έρευνα” συγκρίνει ξέρω γω τους μισθούς που παίρνουν 10 δασκάλες που δουλεύουν 5 ώρες την ημέρα με τους μισθούς που παίρνουν 10 νευροχειρούργοι που δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα και σου λέει πως δες ρε παιδί μου πόση ανισότητα υπάρχει στην Ευρώπη που οι δασκάλες παίρνουν μικρότερο μισθό. Είναι απλά αστείο. Και εμείς το υποστηρίζουμε. Είναι λάθος, είναι ψέμα, και οδηγεί σε σφαλερές πολιτικές. Και προπάντων εκατομμύρια ανθρώπων προπαγανδίζονται.
Στο να πιστεύουν πως στην Δύση οι γυναίκες βιώνουν τέτοιου είδους ανισότητες.
Ο μύθος του μισθολογικού χάσματος μπορεί εύκολα να καταριθμηθεί με απλή λογική. Μιας και οι ψεύτικες στατιστικές που οι φεμινίστριες παρουσιάζουν ως στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνουν βασικά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα ώρες εργασίας, υπερωρίες κτλ. Σε αυτό το βίντεο για παράδειγμα στην Βουλή της Αυστραλίας o γερουσιαστής David Leyonhjelm’s ζητά από την πρόεδρο της γραμματείας “ισότητας” των φύλων να του δώσει βασικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τις ώρες εργασίας ανάμεσα στα δύο φύλα. Και αυτές του απαντάνε πως δεν έχουν αυτά τα στοιχεία. Αλλά πως λαμβάνουν υπόψιν μόνο τα τελικά ποσά πληρωμής ανάμεσα στα δυο φύλα. Η αμηχανία τους στις απλές αυτές ερωτήσεις είναι εμφανής μιας και γνωρίζουν πολύ καλά πως λένε ψέματα.
ΠΗΓΗ https://odem.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου