Σχόλιο ιστολογίου μας : ........έχει κύρος ο άνθρωπος ......και σταθερές απόψεις....
Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/21/56492610.html
Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/21/56492610.html
|
Η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση για τη Συρία, που δεν θα προβλέπει κυρώσεις και ένοπλη επέμβαση. ΄Ετσι δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην 66η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ο Ρώσος Υπουργός, όπως μετέδωσε από τις ΗΠΑ η Ελισάβετ Ισάκοβα, απεσταλμένη του ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας", επισήμανε ότι η Μόσχα δεν θα ήθελε ώστε να επαναληφθεί το λιβυκό σενάριο και να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Συρίας. Το κύριο είναι να τεθεί τέρμα στις βιαιότητες και από τις δύο πλευρές και να αποκατασταθεί διάλογος ανάμεσα στην τωρινή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Το συριακό θέμα έγινε ένα από τα βασικότερα στη διάρκεια της συνάντησης του Σεργκέι Λαβρόφ με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον. Κατά τη διάρκεια 4 και πλέον ωρών οι διπλωμάτες συζητούσαν το μέλλον όχι μόνο της Δαμασκού αλλά και του παλαιστινιακού κράτους, καθώς επίσης και την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και τη συνεργασία των χωρών τους στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας. Τα μέρη δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σε κανένα απ’ αυτά τα ζητήματα. Κάτι περισσότερο. Ακριβώς λόγω της θέσης της Ουάσιγκτον αποφασίστηκε να αναβληθεί η προβλεπόμενη συνάντηση του «κουαρτέτου» για τη Μέση Ανατολή με τη συμμετοχή της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΟΗΕ. Η πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης προβλεπόταν να γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ την τελευταία στιγμή οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πείσουν τη Ρωσία να ψηφίσει κατά της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητου κράτους. Εννοείται ότι η αμερικανική πλευρά δεν κατάφερε να το πετύχει αυτό, γιατί η Μόσχα είχε αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ακόμα στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 του περασμένου αιώνα. Εξάλλου, η τακτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ετυπωσίασε καθόλου τον Σεργκέι Λαβρόφ.
- «Προς το παρόν δεν προβλέπεται καμιά συνεδρίαση του «κουαρτέτου». Η συνάντηση με την Χίλαρι Κλίντον έδειξε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αποτρέψουν τη συζήτηση του παλαιστινιακού προβλήματος στον ΟΗΕ- ούτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ούτε και στη Γενική Συνέλευση. Εμείς δε, με τη σειρά μας θεωρούμε ότι δεν πρέπει να στερηθεί από την Παλαιστίνη το δικαίωμα να ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση να μιλήσει σχετικά με το μήνυμα με το οποίο θα απευθυνθεί στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο ηγέτης της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπας κατά τη συνάντησή τους στις 23 Σεπτεμβρίου.
Τα θέματα των συζητήσεων την Τρίτη δεν περιορίστηκαν μόνο στα προβλήματα της Συρίας και της Παλαιστίνης. Αποφασίστηκε επίσης ότι οι χώρες της ομάδας των G8 θα παραχωρηθούν συνολικά 38 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο χρόνια για την ανοικοδόμηση των οικονομιών της Λιβύης, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, του Μαρόκου και της Ιορδανίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τους μετέχοντες στην πρώτη υπουργική συνάντηση της λεγόμενης Συνεργασίας της Ντοβίλ που εγκρίθηκε φέτος τον Μάιο. Οι Υπουργοί εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η πρωτοβουλία τους θα υποστηριχθεί από της χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Στην εγκριμένη για τα αποτελέσματα της συνάντησής τους Ανακοίνωση, οι υπουργοί προσδιόρισαν τα βασικά σημεία του νέου Οδικού Χάρτη για την οικονομική ανοικοδόμηση των χωρών της «Αραβικής Άνοιξης». Ανάμεσα σ΄αυτά τα σημεία είναι η ενίσχυση της κυριαρχίας του Δικαίου, καθώς επίσης και η υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, της περιφερειακής και της παγκόσμιας ολοκλήρωσης. Η Ρωσία, από τη δική της πλευρά, προχώρησε ήδη στην εκπλήρωση μιάς σειράς σημείων, μαζί και στην εντατική ανάπτυξη της επενδυτικής συνεργασίας με την Ιορδανία και την Αίγυπτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου