Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Λιβύη: Οι στρατιώτες του ΕΜΣ ελέγχουν τη πόλη Σέμπχα

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...σήμερα κυκλοφορούν τα μονά η τα ζυγά???
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Λιβύη: Οι στρατιώτες του ΕΜΣ ελέγχουν τη πόλη Σέμπχα
Οι στρατιώτες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (ΕΜΣ) ελέγχουν πλήρως την πόλη Σέμπχα στην περιοχή της ερήμου, στη νότια Λιβύη, δήλωσε ο Αμπντελματζίντ Σεϊφενάσρ, αξιωματούχος της περιφέρειας Σέμπχα στους κόλπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Ελέγχουμε πλήρως την πόλη. Όλος ο κόσμος και οι προσκείμενοι στον Καντάφι έχουν προσχωρήσει στην εξέγερση», είπε προσθέτοντας ότι «κάποια άτομα μη οργανωμένα προσπαθούν να αντισταθούν εδώ και εκεί».

«Η Σέμπχα τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των εξεγερθέντων», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ουαρντούγκου, εκπρόσωπος στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη της "ταξιαρχίας της ασπίδας της ερήμου" που πολεμά στην περιοχή αυτή.

Η Σέμπχα είναι το προπύργιο της φυλής του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, των Κανταντφά, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης.

Χθες Τρίτη ο Ουαρντούγκου είχε δηλώσει ότι οι στρατιώτες του ΕΜΣ είχαν πάρει τον έλεγχο του αεροδρομίου και του στρατώνα στη Φαρές, της πόλης οχυρού Σέμπχα. Είχε διευκρινίσει ότι οι μάχες συνεχίζονταν σε «μερικές συνοικίες» μετά τη σύλληψη 150 στρατιωτών των δυνάμεων του Καντάφι, μεταξύ των οποίων ο στρατηγός Μπελγκάσεμ Αλ-Αμπάτζ, ο τοπικός επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του έκπτωτου καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου