Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αστυνομία : Αντιμετώπισε τρομοκρατική ενέργεια στο Λιμάνι της Λάρνακας

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...για να περνάει η ώρα το κάνουν....μπα δεν νομίζουμε να ξέρουν κάτι , αλλά στην Ελλάδα όλα καλά ανθηρά και χαιρόμαστε που μας ελέγχει η ΤΡΟΙΚΑ...... 
Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


astunomia logo 300x185 Αστυνομία : Αντιμετώπισε τρομοκρατική ενέργεια στο Λιμάνι της ΛάρνακαςΆσκηση με την ονομασία «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λιμάνι Λάρνακας στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Αστυνομία για εκπαίδευση των μελών των Αρχών ασφαλείας για αντιμετώπιση πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών.



Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός στην άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Προεδρία της ΕΕ το 2ο εξάμηνο του 2012, συμμετείχαν μέλη των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρνακας και Αμμοχώστου, της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ), της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και των υπηρεσιών Πολιτικής Αμυνας και ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας.
Η άσκηση, ανέφερε, «εντάσσεται στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας αντιμετώπισης του ενδεχομένου εκδήλωσης τρομοκρατικού κτυπήματος κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του 2012 και πραγματοποιείται με σενάρια που συγκεντρώνουν πιθανότητα να υλοποιηθούν».
Αναφερόμενος στο σενάριο που εκτυλίχθηκε σήμερα στα πλαίσια της άσκησης, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «προέβλεπε ότι τέσσερις ένοπλοι, μετά από ληστεία, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με όχημα ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα», προσθέτοντας ότι «αφού αποβιβάστηκαν από το όχημά τους κατέληξαν στην αίθουσα του λιμανιού της Λάρνακας, κρατώντας ως όμηρους δώδεκα πρόσωπα που ανέμεναν στην αίθουσα».
Κατόπιν τούτου, συμπλήρωσε, «ενεπλάκησαν όλα τα αρμόδια Τμήματα της Αστυνομίας αλλά και των υπόλοιπων Υπηρεσιών με επικεφαλής την Ομάδα Διαπραγματευτών της ΜΜΑΔ, σε μια προσπάθεια να επιληφθούν του σοβαρού συμβάντος».
Συνέχισε λέγοντας ότι «το σενάριο προβλέπει εκτέλεση ενός ομήρου, έντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις μεταξύ των απαγωγέων και της ομάδας διαπραγματευτών της Μηχανοκίνητης Ομάδας Αμεσης Δράσης, αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και δυναμική επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της ΜΜΑΔ και ιδιαίτερα του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού». Μέσα από το σενάριο, είπε, «θα επιτευχθεί η απελευθέρωση των ομήρων».
Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι «μετά την ολοκλήρωση της άσκησης θα γίνει η αξιολόγηση του σχεδιασμού και των αποτελεσμάτων, ώστε να υπάρξει η ανατροφοδότηση και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων», προσθέτοντας ότι «στο υπό αναφορά πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί και τελική άσκηση, ενδεχομένως κατά τον μήνα Νοέμβριο».
Κληθείς να διευκρινίσει κατά πόσο οι ασκήσεις θα συνεχιστούν με διάφορα σενάρια ως τον Νοέμβριο, απάντησε καταφατικά.
Απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά στα νέα ελικόπτερα της Αστυνομίας τα οποία έχουν παρουσιάσει κάποια προβλήματα με τα ανταλλακτικά τους, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι «η πληροφόρηση που είχα σήμερα το πρωί ήταν ότι αναμένεται μέχρι τέλος της εβδομάδας να υπάρξει γραπτώς ενημέρωση για το πότε οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας θα αφιχθούν στη Δημοκρατία ούτως ώστε να επιθεωρηθούν τα εξαρτήματα».
Χρονολογικά, πρόσθεσε, «αυτό τοποθετείται περίπου στις αρχές Οκτωβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου