Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ERDOĞAN ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ / ΔΗΛΩΣΕΙΣ ERDOĞAN ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Σχόλιο ιστολογίου μας : 2 αναρτήσεις σε μια , έτσι για να καταλάβετε καλύτερα το παιχνίδι.....
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Θετική χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο

  Ο Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan, χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Erdoğan μετά το πέρας της συνάντησης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα θέματα που συζητήθηκαν και απάντησε σε ερωτήσεις.


Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο Ομπάμα επιβεβαίωσε πως η Τουρκία έχει δίκιο στο θέμα της ισραηλινής επίθεσης στο πλοίο Mavi Marmara και είπε το εξής:
«Στο θέμα σχετικά με το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να μας πει «μην το κάνετε» διότι ξέρει ότι έχουμε δίκιο.»
Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό είπε το εξής:
«Θα είμαστε κάθε στιγμή στο πλάι της Παλαιστίνης για την αναγνώριση της ως κράτος.»
Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα αυξανόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ζητά η Τουρκία.
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι έδωσαν στην αμερικανική αντιπροσωπεία ένα κατάλογο αιτημάτων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης  PKK.
Ο Erdoğan χαρακτήρισε τρέλα τις πρωτοβουλίες της Νοτιοκυπριακής διοίκησης στην Ανατολική Μεσόγειο και απαρίθμησε τα μέτρα που θα εφαρμόσουν.
Η Τουρκία απόψε ή αύριο θα υπογράψει συμφωνία έρευνας πετρελαίου με την ΤΔΒΚ είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι θα σταλεί ταχέως στην περιοχή ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος.
Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος διέκοψε τις συναντήσεις με τη συριακή διοίκηση και υπογράμμισε τα παρακάτω:
«Δεν θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά δυστυχώς η συριακή διοίκηση μας ανάγκασε να φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε μια τέτοια απόφαση.»



Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να παραδοθούν τα χρεόγραφα και τα μετρητά στη Λιβύη



Ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στα πλαίσια της 66ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και συμμετείχε στη συνεδρίαση Ανωτάτου Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη Λιβύη.
Ο Erdoğan στην ομιλία που έκανε ανέφερε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να παραδοθούν τα χρεόγραφα και τα μετρητά στη Λιβύη.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Λιβύη η οποία περνά μια διαδικασία αλλαγής και μετατροπής, στη δημοκρατική ανασυγκρότηση της πρέπει η διεθνής κοινότητα να υποστηρίξει τη Λιβύη ώστε να παρέχουν τη δική τους αυτοπεποίθηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου