Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συναντούν «πυρήνες αντίστασης» Οι δυνάμεις του Καντάφι έχασαν τον έλεγχο της Σάμπχα, σύμφωνα με το Μεταβατικό Συμβούλιο

Σχόλιο ιστολογίου μας : ..... συγνώμη , έχει δακτύλιο σήμερα????? 
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231129443

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Τρίπολη, Λιβύη
Οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Σάμπχα στην περιοχή της ερήμου, στη νότια Λιβύη, δήλωσε ο Αμπντελματζίντ Σεϊφενάσρ, αξιωματούχος της περιφέρειας Σέμπχα που συμμετέχει στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

«Ελέγχουμε την πόλη. Όλος ο κόσμος και οι προσκείμενοι στον Καντάφι έχουν προσχωρήσει στην εξέγερση» είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα «μη οργανωμένοι» πυρήνες αντίστασης.

«Η Σάμπχα τελεί υπό τον έλεγχο των εξεγερθέντων» δήλωσε ο Μοχάμεντ Ουαρντούγκου, εκπρόσωπος στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη της «Ταξιαρχίας της Ασπίδας της Ερήμου» που πολεμά στην περιοχή αυτή.

Η Σάμπχα είναι το προπύργιο της φυλής του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, των Κανταντφά, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης.

Την Τρίτη ο Μοχάμεντ Ουαρντούγκου είχε δηλώσει ότι οι στρατιώτες του Συμβουλίου είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο και τον στρατώνα στη Φαρές.

Είχε διευκρινίσει ότι οι μάχες συνεχίζονταν μετά τη σύλληψη 150 στρατιωτών των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, μεταξύ των οποίων ο στρατηγός Μπελγκάσεμ Αλ-Αμπάτζ, ο τοπικός επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του έκπτωτου καθεστώτος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου