Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ε.Ε. και ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις προς τη Συρία

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........την Κίνα την ρώτησε κανένας??
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ε.Ε. και ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις προς τη Συρία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται το Σάββατο να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος του συριακού καθεστώτος στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η απαγόρευση τροφοδοσίας της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας με χαρτονομίσματα και κέρματα, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Σήμερα οι "27" συμφώνησαν για την επέκταση των κυρώσεων σε βάρος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί επισήμως την Παρασκευή και να δημοσιευτεί το Σάββατο στην εφημερίδα της ΕΕ, οπότε θα τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις.

Μεταξύ άλλων η συμφωνία προβλέπει και την απαγόρευση νέων επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα της Συρίας.
   
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε, σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στη Συρία για την καταστολή των διαδηλώσεων ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

"Το να μην ενεργήσουμε είναι ασυγχώρητο. Ήρθε η ώρα για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλει κυρώσεις στο συριακό καθεστώς, και να είναι αλληλέγγυο προς τους Σύρους", δήλωσε ο Ομπάμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε, στη συνέχεια, ότι δεν υπάρχει "συντόμευση" για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, απορρίπτοντας από το βήμα του ΟΗΕ το διάβημα των Παλαιστινίων για να επιτύχουν την αναγνώριση του Κράτους τους. . "Είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει συντόμευση για το τέλος μιας σύγκρουσης που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. Η ειρήνη δεν θα προέλθει από τις διακηρύξεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Εάν ήταν τόσο εύκολο, αυτό θα είχε ήδη λάβει χώρα την ώρα αυτή", τόνισε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου