Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραήλ: Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας ; ...πως το είχε πει εκείνο το περίφημο ο εβραίος ελαιουργός ??
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με Ισραηλινά δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε δημοσίως τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για τις δηλώσεις του σχετικά με το επερχόμενο ψήφισμα του ΟΗΕ στο θέμα των Παλαιστινίων.



Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιντγκόρ Λίμπερμαν δήλωσε με τη σειρά του ενθουσιασμένος: “Συγχαρητήρια στον Ομπάμα. Αν μπορούσα να υπογράψω τα όσα δήλωσε, θα το έκανα και με τα δύο μου χέρια”.
Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ μπορεί για ορισμένους να περνούν κρίση αλλά στο δια ταύτα όποτε χρειάστηκαν οι Ισραηλινοί την υποστήριξη των ΗΠΑ την έλαβαν άμεσα και με το πλέον ένθερμο τρόπο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πριν λίγο σε δηλώσεις του ζήτησε από τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούντ Αμπάς να εγκαταλείψει το αίτημα που έχει υποβάλει στον ΟΗΕ για αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Επιπροσθέτως, δεσμεύτηκε να ασκήσει βέτο στο παλαιστινιακό αίτημα προς τον ΟΗΕ σε περίπτωση που εγκριθεί από τον ΓΓ του, Μπαν Κι Μουν και έλθει για ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, καθώς όπως υποστηρίζει η άποψη των Ισραηλινών για άμεσες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί και μονόδρομο για την ειρήνη.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου