Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίθετοι στο διάβημα Αμπάς ΟΗΕ - ΗΠΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....μας αρέσουν αυτές οι δηλώσεις .....την καταβρίσκουμε.....
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=94053&catID=14


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια διεθνής προσπάθεια για να τερματιστεί το αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή, εν μέσω των εντάσεων που υπάρχουν όσον αφορά την απόφαση των Παλαιστινίων να ζητήσουν την αναγνώριση από τον ΟΗΕ ενός παλαιστινιακού κράτους.

"Στη Μέση Ανατολή οφείλουμε να εξέλθουμε από το αδιέξοδο", σημείωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ απευθυνόμενος στους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος έχει δηλώσει την απόφαση του να ζητήσει την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ .

"Εδώ και καιρό συμφωνούμε όσον αφορά το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι αξίζουν να έχουν ένα κράτος. Το Ισραήλ χρειάζεται ασφάλεια. Και οι δύο θέλουν ειρήνη", δήλωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Μπαν Κι Μουν

"Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε αδιάκοπα προσπάθειες για να βοηθήσουμε να επιτευχθεί η ειρήνη αυτή χάρη σε μια συμφωνία που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων", κατέληξε ο Μπαν.

Από την πλευρά του,  ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ότι δεν υπάρχει "συντόμευση" για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, απορρίπτοντας από το βήμα του ΟΗΕ το διάβημα των Παλαιστινίων για να επιτύχουν την αναγνώριση του Κράτους τους.

"Είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει συντόμευση για το τέλος μιας σύγκρουσης που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. Η ειρήνη δεν θα προέλθει από τις διακηρύξεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Εάν ήταν τόσο εύκολο, αυτό θα είχε ήδη λάβει χώρα την ώρα αυτή", τόνισε ο Ομπάμα.

Διαδήλωση χιλιάδων Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Παράλληλα στις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Όχθης δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα σε γιορτινή ατμόσφαιρα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο αίτημα για την αναγνώριση ενός κράτους της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της παλαιστινιακής ασφάλειας.

"Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι μετέχουν στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη" τη Δυτική Όχθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας Αντνάν Νταμίρι.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη από τότε που τελείωσε η δεύτερη ιντιφάντα, το 2005, σύμφωνα με παρατηρητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου