Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: Διακοπή διαλόγου με τη Συρία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ο Ερντογάν θα πιεστεί από τον ΟΗΕ και μαζί με τον Σαρκοζύ θα προσπαθήσουν να επιταχύνουν εμπλοκή στα σύνορα με το σκεπτικό της διάσωσης των Σύριων αμάχων , ήδη χιλιάδες συρρέουν στα φυλάκια της Τουρκίας ζητώντας άσυλο......
Η εμπλοκή της Τουρκίας στο Συριακό θα αποφορτίσει το ζήτημα του Ισραήλ αλλά το ΥΠΕΞ της Τουρκίας θέλει να συνεχίσει το θέμα της αμφισβήτησης του Αιγαίου όπου και εκεί είναι ο μεγάλος τους στόχος .......η ευρωπαϊκή καταξίωση ....
Το πρόβλημα είναι πως θα στηθεί .....εδώ ξαναμπαίνει ο James Clapper........σύμφωνα με φήμες είναι ......και εδώ σταματάμε πάλι......
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_1255.html#more

«Διέκοψα το διάλογο με τη συριακή κυβέρνηση. Ουδέποτε θελήσαμε να φθάσουμε στο σημείο αυτό, αλλά δυστυχώς η συριακή κυβέρνηση μάς ανάγκασε να πάρουμε αυτήν την απόφαση», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.


Την διακοπή του διαλόγου με τη Συρία ανακοίνωσε επισήμως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Δαμασκό, σε περίπτωση που συνεχιστεί η καταστολή κατά των διαδηλωτών.

«Διέκοψα το διάλογο με τη συριακή κυβέρνηση. Ουδέποτε θελήσαμε να φθάσουμε στο σημείο αυτό, αλλά δυστυχώς η συριακή κυβέρνηση μάς ανάγκασε να πάρουμε αυτήν την απόφαση», τόνισε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις κατά της γειτονικής Συρίας και ότι θα έχει συνομιλίες για το θέμα αυτό με την Ουάσινγκτον, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ανάλογ μέτρα. «Θα δούμε σε συνεργασία με τις ΗΠΑ ποιές θα είναι οι κυρώσεις μας», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως η Αγκυρα «δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στη συριακή κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για δυσφήμιση της Τουρκίας.

Κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι κ.κ Ομπάμα και Ερντογάν «μίλησαν για την ανάγκη να ασκηθεί επιπλέον πίεση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ προκειμένου να εκπληρωθούν οι προσδοκίες του συριακού λαού», δήλωσε η Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε εξάλλου, ότι σύντομα θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς στην τουρκική επαρχία Χατάι, όπου φιλοξενούνται από τον Απρίλιο περίπου 7.000 Σύροι πρόσφυγες.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2059749 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου