Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Νυν βουλευτής διορίστηκε στο δημόσιο σε ηλικία 17 ετών από τον δήμαρχο πατέρα της

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Ο πατέρας της, δήμαρχος την προσέλαβε στο δήμο όταν ήταν 17 ετών.

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα Real News, σύμφωνα με τα οποία, η νυν βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη προσελήφθη από τον πατέρα της πρώην δήμαρχο Καλλιθέας  στη Ρόδο.

Η Μ Ιατρίδη από την πλευρά της εξηγεί ότι όλα έγιναν νομότυπα, ότι τότε δεν εισέπραξε χρήματα και οι αποφάσεις κινήθηκαν σε νόμιμα επίπεδα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στη θέση γραμματέως το 1994, και το 1998 μετετράπη σε αορίστου χρόνου, την οποία διατήρησε μέχρι το 2002.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, δυο επίμαχα έγγραφα της προσλήψεώς της, του 1994 και του 1998, δεν φέρουν σφραγίδες, ενώ οι υπογραφές είναι ταυτόσημες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπόνοιες για την γνησιότητά τους.

Η ίδια πάντως σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «η όλη διαδικασία ξεκίνησε σε ανύποπτο χρόνο, πριν αρκετά χρόνια, όταν εγώ σαν νέος άνθρωπος είχα τελείως άλλες στοχεύσεις και δεν μου πέρναγε από το μυαλό ότι θα εκλεγόμουν βουλευτής».

Τι προβλέπει ο νέος Δημοσιουπαλληλικός Κώδικας

Τα όρια ηλικίας διορισμού περιλαμβάνονται και στον νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, που κυρώθηκε στο τέλος του 2007. Ειδικότερα, το άρθρο 6 του νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄) αναφέρεται στην ηλικία διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων και προβλέπει πως «το κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού, κατά κατηγορία, ορίζεται ως ακολούθως: Για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ το 21ο έτος της ηλικίας. Για την κατηγορία ΥΕ το 20ό έτος της ηλικίας».

Παράλληλα, στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου διευκρινίζεται ότι «ανώτατα όρια ηλικίας διορισμού μπορεί να καθορίζονται με την οικεία προκήρυξη μετά από γνώμη του οικείου φορέα και απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, εφόσον απαιτούνται από τη φύση και τις ιδιαιτερότητες των καθηκόντων των προς πλήρωση θέσεων. Η παρούσα διάταξη δεν εφαρμόζεται στους μετακλητούς και επί θητεία υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου».

Τα συμπεράσματα δικά σας…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου