Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Γκιουλ : ‘Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς για την Τουρκία’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


gkioul 300x186 Γκιουλ : Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς για την Τουρκία
Λόγο για “έναρξη διαδικασίας η οποία θα καταστήσει αδύνατη την ένωση στην  Κύπρο”, με αποτελέσματα “που όλοι θα αναγκαστούν να δεχθούν” έκανε ο πρόεδρος  της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ, τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς  ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να υπερασπιστεί όλα τα  εθνικά συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο».



Κατά την ομιλία που έκανε χτες στην ολομέλεια της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για  την έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους, ο κ. Γκιουλ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και  στο Κυπριακό.
“Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που στερείται βούλησης για συμβιβασμό” είπε και πρόσθεσε: “Η τουρκική πλευρά κατέβαλλε κάθε προσπάθεια κατά τις συνομιλίες για την ένωση του νησιού. Η ελληνοκυπριακή πλευρά, παρότι απέρριψε το σχέδιο Ανάν το οποίο στήριζε όλη η διεθνής κοινότητα, έγινε δεκτή ως μέλος στην ΕΕ. Βρίσκονται στα αρχεία οι διακηρύξεις και οι δηλώσεις σημαντικών χωρών της ΕΕ ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε ελλιπώς στην ΕΕ, δίχως να αντιπροσωπεύει ολόκληρο το νησί”.
Κατά τον Τούρκο Πρόεδρο, “το γεγονός ότι η ημιτελής αυτή διοίκηση, θα αναλάβει στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 την προεδρία στην ΕΕ, θα δείξει την αδυναμία της ΕΕ”.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ως αποτέλεσμα της στάσης αυτής της ΕΕ “η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση για την επίλυση και είπε πως “έτσι, η ΕΕ υποπίπτει στη θέση αυτού που ενθαρρύνει το αδιέξοδο στη λύση. Πολύ φοβάμαι ότι κάτω από τις συνθήκες αυτές η ΕΕ θα είναι υπαίτιος για την έναρξη μιας διαδικασίας που θα καταστήσει εντελώς αδύνατη την ένωση στο νησί. Αργά ή γρήγορα, όλοι θα αναγκαστούν να δεχθούν τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου