Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Απελπιστική η κατάσταση στη Σύρτη λέει ο Ερυθρός Σταυρός

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Τελευταία ενημέρωση:
Τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία της Σύρτης, ένα από τα τελευταία προπύργια του Μουαμάρ Καντάφι, διαπίστωσε αποστολή του Ερυθρού Σταυρού στη Λιβύη. Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να φύγουν από την πόλη ενώ άλλοι έχουν εγκλωβιστεί.
 



Σύμφωνα με τον Χίσεμ Χαντράουι, εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, η κατάσταση στη Σύρτη είναι απελπιστική και οι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει βασική ιατρική περίθαλψη ενώ και τα νοσοκομεία γίνονται στόχος των ενόπλων.
Όπως υποστήριξε ο Χαντράουι, έγινε μάρτυρας επίθεσης με ρουκέτες στο νοσοκομείο Ιμπν Σίμα, παρότι και οι δύο πλευρές γνώριζαν για την αποστολή του Ερυθρού Σταυρού. Στο νοσοκομείο, όπως τόνισε δεν υπάρχει νερό, ενώ το προσωπικό δήλωσε ότι "ο κόσμος πεθαίνει εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου και καυσίμων για τη γεννήτρια".
Ακόμα, όπως υποστηρίζει, πολλοί είναι αυτοί που δεν καταφέρνουν καν να φτάσουν στο νοσοκομείο εξαιτίας των συγκρούσεων και των ΝΑΤΟικών αεροπορικών βομβαρδισμών.
Οι υποστηρικτές του νέου καθεστώτος της Λιβύης, οι οποίοι ελέγχουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Σύρτης, έδωσαν διορία δύο ημερών στους υποστηρικτές του Καντάφι προκειμένου να φύγουν.
Μια παρόμοια κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας περιέγραψε και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, μετά την επίσκεψή του στην Τρίπολη. Κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες των συγκρούσεων, επισημαίνοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα. Μιλώντας στο CBS επικαλέστηκε στοιχεία της νέας κυβέρνησης που κάνουν λόγο για 3.000 ακρωτηριασμένους και 60.000 τραυματίες, τους οποίους όπως υπογράμμισε πρέπει "να βοηθήσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου