Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πιο κοντά στη Τεχεράνη, η Τουρκία, προκαλεί τις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σε νέα φάση καθόλου θετική για την Άγκυρα μπαίνουν οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ,μετά από την απόφαση για διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.



 Η απόφαση της Άγκυρας που ανακοινώθηκε ένα 24ωρο μετά από τις πληροφορίες για αποστολή ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο, έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στη Τουρκία που κάνουν λόγο για σταδιακή απομόνωση της Τουρκίας από τη Δύση. Κι αυτό γιατί πλέον η Τουρκία θα εξαρτάται ενεργειακά μόνο από την Τεχεράνη.Αυτό για τις ΗΠΑ είναι αδιανόητο.Η Ουάσινγκτον θεωρεί αδιανόητο μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να εξαρτάται ενεργειακά από το Ιράν!
Η Άγκυρα ρισκάρει πολλά. Επικοινωνιακά έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στην απόφαση για ακύρωση της συμφωνίας Ερντογάν-Πούτιν.Η είδηση μεταδόθηκε σε έκτακτα δελτία. Οι ΗΠΑ που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατευνάσουν τον εκνευρισμό της Τουρκίας δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στη νέα αυτή πρόκληση των Τούρκων,τους οποίους “χάϊδεψαν” με αποφάσεις τους τις τελευταίες ημέρες. Τους έδωσαν την αντιπυραυλική ασπίδα, τους δίνουν uav και τους παραχωρούν τρία ελικόπτερα Cobra.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8685

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου