Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά από τις αραβικές χώρες να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Οι αραβικές χώρες θα μπορούσαν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, ως αντιστάθμισμα των απειλών των ΗΠΑ να διακόψουν την οικονομική βοήθεια, με αφορμή το αίτημα για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, τονίζει ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ-Αράμπι.

Ο κ. Αλ – Αράμπι μάλιστα, σημείωσε ότι αυτό θα ήταν η ισχυρότερη απάντηση στην απειλή της Ουάσιγκτον.

Ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Παλαιστίνιο διαπραγματευτή Σαέμπ Ερεκάτ, ο οποίος τόνισε ότι «η Παλαιστινιακή αρχή απορρίπτει τα παζαρέματα για το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να αποκτήσουν δικό τους κράτος».

Στο μεταξύ, θετικά φαίνεται να ανταποκρίνεται το Ισραήλ στην πρόταση του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία) για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους. Μάλιστα, κάλεσε την Παλαιστινιακή αρχή να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση τις συνομιλίες.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν «πάγωμα» του ισραηλινού εποικισμού για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών. Μάλιστα, ο κ. Ερεκάτ σχολίασε ότι το ισραηλινό ανακοινωθέν είναι «ένας ελιγμός που έχει ως στόχο να εξαπατήσει τη διεθνή κοινότητα».

Το Κουαρτέτο έχει προτείνει, μετά την υποβολή από τους Παλαιστινίους αιτήματος στον ΟΗΕ για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, μία φόρμουλα για επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών με στόχο οριστική ειρηνευτική συμφωνία μέχρι το τέλος του 2012. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου