Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

«Κληρώνει» σήμερα για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

«Κληρώνει» σήμερα για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους
Μετά το μπαράζ συσκέψεων τα τελευταία 24ωρα συνεδριάζει σήμερα στις έξι το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να αποφασίσει για την «έξοδο» χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προς την εργασιακή εφεδρεία είτε ακόμη και προς την απόλυση.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Ελλάδα με την τρόικα και την κυβέρνηση «να δίνουν τα χέρια» για την εργασιακή εφεδρεία και το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο εισάγεται κατά τα προβελπόμενα τη Δευτέρα προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και τρόικα φαίνεται να κατασταλάζουν σε εφεδρεία για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους. Σε αυτούς θα περιλαμβάνονται υπάλληλοι που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και οι οποίοι υπολογίζονται σε λίγο πάνω από 20.000. Ο απαιτούμενος αριθμός θα συμπληρωθεί από καταργήσεις φορέων.

Αναφορικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θέμα το οποίο συζητήθηκε στην τελευταία κατ' ιδίαν συνάντηση της τρόικας με τον κ. Βενιζέλο στο «τραπέζι» ετέθη η συμφωνία στους βασικούς πίνακες.

Από αυτούς θα προκύψουν τόσο το «κλείσιμο» του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2011, όσο ο στόχος που τίθεται για το 2012 για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ θα περιγράφεται σε γενικές γραμμές η φορολογική και κοινωνική πολιτική που θα ασκηθεί το επόμενο έτος.

Ο προϋπολογισμός φέτος θα ψηφισθεί πολύ πριν από το τέλος Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου