Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Φέκτερ: Τον Οκτώβριο η εκταμίευση της έκτης δόσης

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην εκταμίευση της έκτης δόσης του πακέτου στήριξης, δηλώνει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. Τις λεπτομέρειες του Β` πακέτου στήριξης συζητά αύριο το Eurogroup.


«Η πιθανότητα να καταβληθεί τον Οκτώβριο στην Ελλάδα η επόμενη δόση ύψους 8 δισεκατομμυρίων, είναι σαφώς μεγαλύτερη από το να μην καταβληθεί», δήλωσε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Η Μαρία Φέκτερ πρόσθεσε ότι σε τελική ανάλυση οι Έλληνες θα εκπληρώσουν τους όρους για την συνέχιση της βοήθειας.
 
Συνεδριάζει αύριο το Eurogroup
 
Δύσκολη δουλειά για τους Σόιμπλε και Γιούνκερ στο EurogroupΔύσκολη δουλειά για τους Σόιμπλε και Γιούνκερ στο EurogroupΟι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζητούν αύριο στο Λουξεμβούργο της λεπτομέρειες της διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF, και του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας. Στο επίκεντρο ων διαβουλεύσεων θα τεθεί η εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου. Στα ανοιχτά θέματα συμπεριλαμβάνεται η αξίωση της Φιλανδίας για την χορήγηση ειδικών εγγυήσεων προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα δεύτερο πακέτο δανείων προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους το Eurogroup «βρίσκεται πολύ κοντά σε μια λύση». Αναμένεται να συζητηθεί επίσης το ενδεχόμενο αναβάθμισης του EFSF στην κατεύθυνση της αξιοποίησης ξένων κεφαλαίων που θα αύξαναν του πόρους του ταμείου και θα το καθιστούσαν αποτελεσματικότερο.
 
Σταμάτης Ασημένιος, dpa
 
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου