Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Λε Μοντ: “Ανεπαρκείς οι θυσίες που ζητούνται από ιδιώτες”

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι προσπάθειες που ζητά η συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν θα είναι αρκετές για την Αθήνα
Τη πεποίθησή της ότι οι προσπάθειες, που ζητά η συμφωνία της 21ης Ιουλίου από τις τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλα επενδυτικά κεφάλαια, που κατέχουν ελληνικό χρέος, “δεν θα είναι αρκετές και η Αθήνα δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα”, εκφράζει με δημοσίευμά της η “Λε Μοντ”.
Ως εκ τούτου, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα, συζητείται μία αναμόρφωση μεταξύ πιστωτών και ευρωπαϊκών αρχών υπό την καθοδήγηση του ΙΙF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο), το οποίο συγκεντρώνει τα 400 μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο.
Το θέμα μάλιστα έχει τον τίτλο ““Ανεπαρκείς, κρίνονται οι θυσίες που ζητά από τους ιδιώτες πιστωτές η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου” και με φωτογραφία από τη συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί. Επίσης, όπως αναφέρει το αυριανό Eurogroup θα έχει βασικό θέμα “την αναδιάταξη του σχέδιου βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ ακόμη δεν έχει υιοθετηθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια”.
Όπως επισημαίνει εξάλλου, η Λε Μοντ, “παρά τις αρχικές δυσκολίες, οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδος, σπεύδουν πλέον στην ουρά, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων έχουν ανέβει στις αγορές, και η πρόταση ανταλλαγής έχει γίνει "μάννα εξ ουρανού", αφού προσφέρει στις τράπεζες και στα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που είχαν αγοράσει ελληνικό χρέος, “κούρεμα” της τάξης του 21%, ενώ οι αγορές τους επιβάλλουν ζημιές μεταξύ 40% και 50% για τους ίδιους τίτλους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, "το ποσοστό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα να εκτιμάται μεταξύ 80% και 85%. Για την Ελλάδα, όμως, που προχωρά πολύ αργά στην αναδιάταξη της χρηματοπιστωτικής της κατάστασης, οι όροι της προσφοράς της 21 Ιουλίου μέρα με τη μέρα αναδεικνύονται όλο και λιγότερο αντιμετωπίσιμοι. Οι τράπεζες θα πρέπει να συγκατατεθούν σε μεγαλύτερες θυσίες" σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου