Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

"Ο Μουμπάρακ δεν ζήτησε ποτέ από τον στρατό να πυροβολήσει τα πλήθη"

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής εξουσίας στην Αίγυπτο, στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ δεν έχει ζητήσει από τον στρατό να πυροβολήσει τα πλήθη που διαδήλωναν εναντίον του στις αρχές του χρόνου, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής εξουσίας στην Αίγυπτο, στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι.

"Οι ένοπλες δυνάμεις μάχονται για την Αίγυπτο και όχι για λογαριασμό του οποιουδήποτε", δήλωσε κατά τα εγκαίνια βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Φαγιούμ, νότια του Καΐρου.

"Μαρτυράς μου είναι ο θεός και είπα την αλήθεια. Κανείς δεν μας ζήτησε να πυροβολήσουμε και ποτέ δεν θα πυροβολούσαμε" κατά του λαού, δήλωσε ο στρατάρχης Ταντάουι, ο οποίος ήταν υπουργός Άμυνας του κ. Μουμπάρακ κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην αποχώρηση του τελευταίου από την εξουσία στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο στρατάρχης Ταντάουι εμφανίστηκε κεκλεισμένων των θυρών ως μάρτυρας στις 24 Σεπτεμβρίου στη δίκη του κ. Μουμπάρακ στο Κάιρο, η οποία επίσης θα πρέπει να καταδείξει το κατά πόσον ο πρώην πρόεδρος είχε εμπλακεί στις διαταγές που δόθηκαν στην αστυνομία να πυροβολήσει κατά των διαδηλωτών στη διάρκεια των επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου