Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους κατά της λιτότητας

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μάντσεστερ για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος.

Οι διαδηλωτές πολιόρκησαν το χώρο, όπου φιλοξενείται το Συνέδριο, ζητώντας την απομάκρυνση των διεφθαρμένων πολιτικών.
Περίπου 35.000 άνθρωποι όλων των κλάδων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας της Βρετανίας (TUC) για συμμετοχή στη διαδήλωση, την οποία ονόμασαν: "Η εναλλακτική λύση: δουλειά, ανάπτυξη, δικαιοσύνη".

Το πρόγραμμα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης έχει στόχο τη μείωση του ελλείμματος της χώρας μέχρι το 2015 με μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και περικοπή 300.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο.

Οι εργατικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει 24ωρη απεργία στις 30 Νοεμβρίου και εκφράζουν την αισιοδοξία τους να είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που στη Βρετανία τα τελευταία 80 χρόνια.

"Αν μετά της 30 Νοεμβρίου δεν υποχωρήσουν, αν συνεχίσουν με τις περικοπές, αν συνεχίσουν να μας κλέβουν τις συντάξεις, τότε θα απεργήσουμε μέχρι να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε", ανέφερε ο επικεφαλής του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων (PCS) Μαρκ Σέροτκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου