Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Διαφάνεια και σύμπραξη Ελλήνων ζητούν επίδοξοι γερμανοί επενδυτές

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η διαφάνεια των συναλλαγών, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η σύμπραξη Ελλήνων επιχειρηματιών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να γίνουν στη χώρα μας επενδύσεις από τη Γερμανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, Χανς Πέτερ Κάιτελ.



Τις ερχόμενες ημέρες, ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, θα τεθεί επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής, που θα επισκεφθεί την Αθήνα.
Κατά την επίσκεψη θα επιδιωχθεί η κωδικοποίηση επενδυτικών πρωτοβουλιών, καθώς και η υπογραφή συμφώνου οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Οι επιχειρηματίες που θα συνοδεύσουν τον κ. Ρέσλερ ενδιαφέρονται κυρίως να επενδύσουν στους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης αποβλήτων και τουρισμού.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, Χανς-Πέτερ Κάιτελ, σχολίασε στη Ντόιτσε Βέλλε ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που μίλησε στο συνέδριο για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας» άφησε μεν θετικές εντυπώσεις, ωστόσο για να πεισθούν οι επιχειρηματίες για επενδύσεις στη χώρα μας θα πρέπει να δουν να γίνονται πράξη όλα όσα προανήγγειλε.

Σύμφωνα με τον κ. Κάιτελ, η πρόσκληση των γερμανών βιομηχάνων στον κ. Παπανδρέου έγινε για να ακούσουν οι ίδιοι πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και για να του δείξουν ότι οι επιχειρηματικές τους κινήσεις στηρίζονται στην εμπιστοσύνη.
«Συνομιλούμε με την Ελλάδα εδώ και έναν χρόνο. Και οι όροι για την επενδυτική δραστηριότητα των γερμανών επιχειρηματιών που θα ενισχύσει την πραγματική οικονομία σχετίζονται πρώτα με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την επίλυση των παλαιοτέρων προβλημάτων» τόνισε ο κ. Κάιτελ στη Ντόιτσε Βέλλε.
Επίσης ,επεσήμανε ότι η δεύτερη προϋπόθεση για επενδύσεις στη χώρα μας είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές και η τρίτη, να υπάρξει συνεργασία με επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου