Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ένταση Λιβύης – Αιγύπτου για… κανάλι κανταφικών!


Τελικά, όπως φαίνεται, το πρόβλημα για την ένταση ανάμεσα στην Τρίπολη και το Κάιρο δεν ήταν ο Μουαμάρ Καντάφι και οι φιλοδοξίες του να ηγηθεί της αφρικανικής ηπείρου, αλλά το πρόβλημα ήταν πολύ πιο περίπλοκο!
Ο Αμπντάλα Νάκερ, διοικητής του Επαναστατικού Συμβουλίου της Τρίπολης, προειδοποίησε χθες την κυβέρνηση στην Αίγυπτο ότι δεν θα διστάσει να κάνει χρήση βίας, να κλείσει την πρεσβεία της χώρας και τα σύνορα των δύο χωρών, εάν το Ανώτερο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) που κυβερνά τη χώρα δεν διακόψει την λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού των οπαδών του Μουάμαρ Καντάφι.
Σύμφωνα με τον Νάκερ, το κανάλι χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες πιστούς στον συνταγματάρχη ο οποίος σκοτώθηκε τον Οκτώβριο και άρχισε τις μεταδόσεις την περασμένη εβδομάδα.


Κανταφικοί ετοίμαζαν σαμποτάζ στη «ΔΕΗ» της Λιβύης!
 
Ομάδα μαχητών οι οποίοι φέρονται να πληρώνονταν από επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν δεσμούς με το καθεστώς του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αμπντουλάχ Νάκερ, επικεφαλής του Επαναστατικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας της χώρας, Τρίπολη, οι συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί εκρηκτικά από τη μαύρη αγορά και οργανώνονταν. Δεν διευκρίνισε πως προέκυψαν οι πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα, ωστόσο, η αναφορά σε ανακρίσεις και οι γνωστές τακτικές ανάκρισης θεωρείται βέβαιο ότι έχουν αποδώσει καρπούς…

Τα εννιά συνολικά άτομα που συνελήφθησαν, επίσης κατηγορούνται για προσπάθεια να λειτουργήσουν εκ νέου τον τηλεοπτικό σταθμό «Al Jamahiriya» που ήλεγχε το παλαιό καθεστώς.
Ο Νάκερ ανέφερε επίσης ότι δυνάμεις πιστές στον Καντάφι ακόμη αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και ότι η καταληκτική ημερομηνία που είχε δοθεί (20 Δεκεμβρίου) για την αποχώρηση των μαχητών από την Τρίπολη τηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, μαχητές που συντάσσονται με τους πρώην αντικαθεστωτικούς επέστρεψαν «σε απάντηση στους υποστηρικτές του Καντάφι»…
Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση δίνει μεγάλο αγώνα για να ελέγξει την κατάσταση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει μέχρι στιγμής. Αυτό που προσπαθεί είναι να πείσει τα μέλη των διαφόρων ενόπλων ομάδων να ενταχθούν είτε στο στράτευμα της χώρας είτε στα σώματα ασφαλείας. Το πρόβλημα είναι ότι οι διοικητές τους για να τους αφήσουν να πάνε, θέλουν πρώτα να τους εξασφαλίσουν ότι θα αμείβονται καλά… και τακτικά…

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου