Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σύγκρουση κυβέρνησης - ΚΚΕ για τα επεισόδια στο υπ. Απασχόλησης Συνελήφθησαν οι 35 καταληψίες του ΠΑΜΕ


Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τελικά οι 35 προσαγωγές για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγορούνται για εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής καθώς και για διακεκριμένες φθορές.

Από νωρίς το απόγευμα πάντως, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ 1.500 μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ λίγο μετά τις 16:00 έφτασε στο σημείο η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη.



Παπαρήγα: Να φέρει ο Βρούτσης το βίντεο με τις καταστροφές που τάχα έγιναν
«Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, και δικαίως, για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές. Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά», επισήμανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών αντικρούωντας τους ισχυρισμούς ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προέβησαν σε βανδαλισμούς.

«Και βεβαίως, όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την επόμενη μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο. Όχι να το γυρίσει τώρα το βράδυ ή αύριο το πρωί. Το βίντεο. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχει τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο ή δεν ξέρω, η αστυνομία, οτιδήποτε. Να δείξουν τις καταστροφές. Όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις», συνέχισε η κυρία Παπαρήγα.

Κατά τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, «όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην πάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι κι αν είναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος. Και δεν πρέπει ο λαός να φοβηθεί αυτό το πράγμα. Πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται. Και γι’ αυτό πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους ότι ό,τι έχουν κατακτήσει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργού. Ε, όχι. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε».

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ έκανε λόγο για άγρια επίθεση κατά δεκάδων συνδικαλιστικών εργατικών σωματείων.

«Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές», αναφέρει.




Ο ίδιος ο κ. Βρούτσης πάντως, με ανακοίνωσή του τόνισε ότι η χρήση βίας δεν δίνει λύσεις και έκανε λόγο για ενέργειες που «τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων».

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «κάποιοι, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, στήνουν σκηνικό έντασης και βίας».

«Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε τα επεισόδια τονίζοντας ότι η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται.



«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως είπε, η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα και πως η επιδρομή στο γραφείου του κ. Βρούτση και οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του, είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα.

«Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους» πρόσθεσε.


Συμπλοκές, χημικά και τραυματίες στο υπουργείο Εργασίας
Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν λίγο πριν τις 11, μέλη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της παράταξης και  γραμματέα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργο Πέρρο, κατέλαβαν τον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες μπήκαν αιφνιδιαστικά στο κτήριο, ενώ πέρασαν από την είσοδο τμηματικά χωρίς να έχει προηγηθεί πορεία ή άλλη προειδοποίηση.



Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Μάλιστα, στον ένα, από τους συνολικά πέντε τραυματίες διαδηλωτές που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, έχει διαγνωστεί απώλεια συνείδησης.



Στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εργασίας οι καταληψίες έσπασαν μία πόρτα γραφείου συμβούλου του υπουργού, ενώ έγιναν μικρές φθορές σε φακέλους και υλικά του ίδιου γραφείου.




ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου