Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πως εξασφάλισαν τη διοργάνωση του 2022 «Qatargate» με Σαρκοζί και Πλατινί αποκαλύπτει το «France Football»

Για διαφθορά και μυστικές συμφωνίες πίσω από την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ κάνει λόγο το εβδομαδιαίο, αθλητικό περιοδικό «France Football» σε σημερινό 15σέλιδο ρεπορτάζ «βόμβα» για τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σκάνδαλο εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί και φυσικά, ο Σεΐχης του Κατάρ ο οποίος φέρεται να  εξαγόρασε όσες ψήφους απαιτούνταν για να κερδίσει τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.


Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό, πριν την εκλογή, ο Μισέλ Πλατινί συμμετείχε σε δείπνο με τον Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, στο οποίο φέρεται να προσκλήθηκε προκειμένου να πειστεί να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ.

«Μία ημέρα με κάλεσαν σε δείπνο από το προεδρικό μέγαρο, στο οποίο βρισκόταν και ο πρωθυπουργός του Κατάρ. Ο Σαρκοζί δεν μου ζήτησε ποτέ κατά τη διάρκεια του δείπνου να ψηφίσω για το Κατάρ. Γνώριζε ότι θα ήμουν αμερόληπτος και ότι θα ψήφιζα για όποιον ήθελα» δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος αφήνει αιχμές ότι κάποιοι από την επιτροπή χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν υπέρ του Κατάρ.

Όταν το Εμιράτο κέρδισε την ψηφοφορία με 14 ψήφους από τα 22 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, ο πρόεδρος της UEFA παραδέχθηκε ότι ψήφισε υπέρ του αραβικού κράτους, τονίζοντας ωστόσο ότι το έκανε επειδή είχε έρθει ο καιρός να διοργανώσει το Μουντιάλ μια αραβική χώρα.

Ο γάλλος παράγοντας της UEFA έπειτα από την κυκλοφορία του «France Football» έσπευσε να διευκρινίσει ότι «είναι απλή εικασία να πιστεύει κάποιος ότι η ψήφος μου για το Μουντιάλ 2022 ήταν μέρος ανταλλαγμάτων ανάμεσα στο κράτος της Γαλλίας και του Κατάρ. Δεν αποκλείω να κινηθώ δικαστικά εναντίον όσων αμφισβητούν την ακεραιότητά μου».

Το «France Football» αναρωτιέται τώρα αν η ψηφοφορία θα πρέπει να ακυρωθεί…

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου