Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

«Παρών» στις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα ο Ερντογάν - «Δυσανάλογη η απάντηση Αγγλίας και ΗΠΑ»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Βλέπουμε λοιπόν και πάλι έναν Ερντογάν να τάσσεται ανενδοίαστα εναντίον της Δύσης

Παρών και στις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παίρνοντας θέση κατά της Δύσης. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τα χτυπήματα της Αμερικής και της Αγγλίας κατά των Χούθι και μίλησε μάλιστα σκληρά, λέγοντας ότι επιδιώκουν να «μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λουτρό αίματος». Ήταν δυσανάλογη η απάντηση των δύο χωρών, είπε, και μάλιστα αίσθηση δημιούργησε ότι στις δηλώσεις του υποστήριξε το Ιράν. Όταν μία ημέρα πριν  Ιρανοί είχαν επιτεθεί στο πλοίο, που μετέφερε πετρέλαιο στην Τουρκία από το Ιράκ.

Τάσσεται ανενδοίαστα εναντίον της Δύσης

Βλέπουμε λοιπόν και πάλι έναν Ερντογάν να τάσσεται ανενδοίαστα εναντίον της Δύσης και να παίρνει σαφή θέση υπέρ όποιας άλλης δύναμης στη Μέση Ανατολή, και υπέρ της Χαμάς, και υπέρ των Χούθι, και του Ιράν, μόνο και μόνο επειδή όλοι αυτοί πολεμούν ενάντια στο Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, τα έβαλε και πάλι με το Ισραήλ, μπαίνοντας «σφήνα» στη δίκη που διεξάγεται στη Χάγη για γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων μετά την προσφυγή που υπέβαλε η Νότια Αφρική.

Ντοκουμέντα ότι ο Ερντογάν διαπράττει γενοκτονία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι έστειλε  ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία και παραπονέθηκε και για τον Ισραηλινό πρόεδρο, Χέρτζογκ, τον οποίο αγκάλιαζε πριν από ένα χρόνο περίπου

Ο,τι κάνει η Δύση, ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει να το αφορίζει κατευθείαν, χωρίς να βουτά τη γλώσσα του ξανά μέσα στο μυαλό  και χωρίς να σκέφτεται ότι από την άλλη εκείνος είναι που προσπαθεί να φτιάξει αυτή τη στιγμή τις σχέσεις του με την Αμερική, να αγοράσει όπλα αναγκαία για την άμυνά του, όπως λέει, και να ξανακερδίσει στην εύνοιά της για ένα σωρό λόγους...

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου