Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Λευκός Οίκος: Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα


Σαφή θέση απέναντι στις αιτιάσεις της Μόσχας για τον ρόλο των ΗΠΑ με φόντο την τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall έλαβε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος τονίζοντας πως οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως τις ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λεύκος Οίκος σημείωσε πως «είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο ISIS (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος) είναι ο μόνος υπεύθυνος για την επίθεση στη Μόσχα».

«Είχαμε προειδοποιήσει γραπτώς τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες [για το ενδεχόμενο εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης]», επισήμανε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Επιμένει στα περί εμπλοκής «Ουκρανών εθνικιστών» η Ρωσία

Την ίδια στιγμή, η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε την σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή στην Μόσχα συνδέονται με «Ουκρανούς εθνικιστές».

Σε μια ανακοίνωση, η Επιτροπή ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν λάβει μεγάλα ποσά σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, την πιο θανατηφόρα στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια.

Πηγή Άρθρου

 ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου