Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ερντογάν: Η Σμύρνη οδήγησε τον εχθρό στη θάλασσα (vid)


Δηλώνοντας ότι η Σμύρνη είναι η πόλη της νίκης στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, η πόλη της έμπνευσης για την εθνική οικονομία, η πύλη της αφθονίας της Ανατολίας και το μαργαριτάρι του Αιγαίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε, για άλλη μια φορά, με τους κατοίκους της Σμύνης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του AKP, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 31 Μαρτίου, ο Ερντογάν είπε πως «έχουν απομείνει σχεδόν 20 ημέρες για να επουλωθούν οι πληγές της Σμύρνης, η οποία διέλυσε όχι μόνο τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της, αλλά και τις προδοτικές φιλοδοξίες για την ανεξαρτησία της χώρας (...) Δεν θα σταματήσουμε (...) Η Σμύρνη θα είναι ακόμα πιο όμορφη το βράδυ της 31ης Μαρτίου. Το πιστεύω».

Υπενθυμίζοντας ότι η Σμύρνη απελευθερώθηκε «από τον εχθρό» πριν από έναν αιώνα, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως «η πόλη δεν μπόρεσε απαλλαχτεί από τα έργα και τις υπηρεσίες των εχθρών για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αναφέροντας ότι η Σμύρνη ήταν η πιο λαμπρή, η πιο ζωντανή και η πιο ευημερούσα πόλη του Αιγαίου σε όλη την Ιστορία, αλλά ήταν πάντα στάσιμη (σ.σ. η δημοτική αρχή πρόσκειτο συνήθως στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), είπε πως «ενώ η Τουρκία μεγάλωνε, αναπτυσσόταν και ευημερούσε με τη μεγαλύτερη δημοκρατία και τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές τομές στην ιστορία της, η πόλη αυτή δυστυχώς λάμβανε πολύ λίγα από τις τοπικές κυβερνήσεις σε σχέση με αυτά που της άξιζαν».

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου