Σάββατο 26 Μαΐου 2012

"Efes 2012" : Τουρκική αποβατική άσκηση με στόχο ελληνικά νησιά ! (Φωτό και Βίντεο)

Μήνυμα στους "αφελείς" και υποστηρικτές της ελληνοτουρκικής φιλίας στέλνει ο Erdogan με την μεγάλη διακλαδική άσκηση Efes 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο. Η άσκηση ολοκληρώθηικε με την αποβατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε απέναντι από την Χίο στον κόλπο του Doğanbey. Την αποβατική άσκηση την παρακολούθησε ως είθισται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Necdet Özel ο οποίος σημειώνεται ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Τούρκου πρωθυπουργού επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την συνέχεια της τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο από την ισλαμιστική κυβέρνηση Erdogan.

Image
Image
Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρο το Αιγαίο με την τελική της φάση να περιλαμβάνει
παραδοσιακά την πραγματοποίηση αποβατικής ενέργειας απέναντι από την Χίο συμμετείχαν 52 αεροσκάφη μαχητικά και μεταγωγικά, 33 ελικόπτερα μεταφορικά και επιθετικά, 656 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και οχήματα γενικής χρήσης, 45 αποβατικά σκάφη και 40 ελαστικές λέμβοι και 8.000 άνδρες.

Image
Image
Image
Image
Φέτος έμφαση δόθηκε στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε και στην συμμετοχή αεροκίνητων μονάδων.  Υπενθυμίζεται ότι το 2011 από την Efes είχε ακυρωθεί μόνο ένα σκέλος των ασκήσεων και πιο συγκεκριμένα η τελική φάση. 
Image
Image
Image
Για την ιστορία στην τελική φάση της άσκησης Efes του 2010 συμμετείχαν ένα μηχανοκίνητο Τάγμα μία επιλαρχία, μία μοίρα πυροβολικού, 33 ελικόπτερα, 45 αποβατικά πλοία, ένα UAV, 47 ελαστικοί λέμβοι, δύο Τάγματα Πεζοναυτών, 46 μαχητικά αεροσκάφη, τέσσερα μεταγωγικά, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, τρείς ομάδες ειδικών δυνάμεων και τμήματα της Χωροφυλακής και της Ακτοφυλακής. Συνολικά το 2010 στην άσκηση συμμετείχαν 6.963 άνδρες.  
Πάντως θα άξιζε τον κόπο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να θέσει κάποια στιγμή στην Τουρκία στο πλαίο των διεθνών οργανισμών το ευνόητο ερώτημα, για ποιο λόγο η γειτονική χώρα χρειάζεται 51 (43 παλιά και 8 καινούργια) αποβατικά πλοία LCT τα οποία έχουν ως αποστολή την μεταφορά στρατευμάτων και αρμάτων μάχης σε μικρές αποστάσεις. Για ποιο λόγο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται κάθε χρόνο στην πραγματοποίηση αποβάσεων. Άραγε ποια νησιά και ποιές ακτές προτίθεται να καταλάβουν ;   
Image
Image
Image
Image
Image
Ακολουθεί βίντεο από την άσκηση Efes 2010

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου