Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΑ: Επιτέθηκαν σε 7χρονα για να τους κλέψουν τα ποδήλατα Τα απείλησαν με μαχαίρι!!!

Ανήλικοι τους άρπαξαν τα ποδήλατα απειλώντας τους με... μαχαίρι! Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, που συνέβη στην Πάτρα τις προηγούμενες μέρες. Οι «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου ήταν δύο, όχι παραπάνω από 15 ετών, και αλλοδαποί. Τα θύματα του περιστατικού, δύο παιδιά ελληνικής καταγωγής και ξαδέλφια, 8 και 9 ετών αντίστοιχα. Έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στην περιοχή των υψηλών αλωνίων και μάλιστα, ενώ οι γονείς τους απολάμβαναν τον καφέ τους σε παρακείμενη καφετέρια και επέβλεπαν από μακρινή απόσταση. Και φυσικά κανείς τους δεν μπορούσε ούτε καν να φανταστεί ποια θα ήταν η συνέχεια. Μιας και ξαφνικά άκουσαν τα κλάματα των παιδιών τους. Γύρισαν αμέσως προς το μέρος τους για να δουν τι συμβαίνει και με το που είδαν τα παιδιά να έχουν καθίσει κάτω και να κλαίνε, έτρεξαν αμέσως κοντά τους. Και διαπίστωσαν ότι τα ποδήλατα είχαν εξαφανιστεί!
Ρώτησαν τι συνέβη και τα παιδιά απάντησαν ότι δύο άλλα παιδιά, μεγαλύτεροί τους, τους πλησίασαν και απαίτησαν να τους δώσουν τα ποδήλατα για να κάνουν βόλτα. Ο 9χρονος αρνήθηκε και ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς εφήβους άνοιξε την παλάμη του χεριού του και του έδειξε τον... σουγιά που κρατούσε προκειμένου να τον τρομοκρατήσει και τον αναγκάσει να του παραδώσει το ποδήλατο! Έτσι και ο 9χρονος αλλά και ο μικρότερος ξάδελφός του έκαναν αυτό που απαιτούσαν οι δράστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Το γεγονός επιβεβαίωσαν κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι είδαν τους δύο εφήβους αλλοδαπούς να πλησιάσουν τα παιδιά αλλά κατάλαβαν ότι συνέβη κάτι κακό μόνο όταν είδαν τους εφήβους να φεύγουν τρέχοντας με τα ποδήλατα και τα δύο θύματα να βάζουν τα κλάματα... Οι γονείς τηλεφώνησαν αμέσως στην αστυνομία και στην περιοχή έσπευσαν δύο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Έγινε έρευνα στους γύρω δρόμους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όσο για τα παιδιά, είχαν υποστεί σοκ.
Κι άλλες περιπτώσεις...Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο και αφορά την πόλη της Πάτρας. Φαίνεται ότι έφηβοι έχουν δημιουργήσει ομάδες που παραπέμπουν σε μικρές συμμορίες και επιτίθενται σε συνομίληκούς τους για να τους αρπάξουν ακόμα και το χαρτζιλίκι. Όπως ακριβώς συνέβη προ δύο μηνών περίπου στον μόλο της Αγίου Νικολάου, όταν δύο φίλοι που έκαναν βόλτα μετά το φροντιστήριο «έπεσαν» πάνω σε μία τετραμελή ομάδα ανηλίκων μη ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι κυριολεκτικά τους... στρίμωξαν και τους υποχρέωσαν να τους παραδώσουν όσα χρήματα είχαν στις τσέπες τους...

ΠΗΓΗ dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου