Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Ανάλογο αίτημα υπέβαλλε και η ανθυπαστυνόμος

Ο γγ της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων - «Δεν επιτέθηκα σε αλλοδαπούς», είπε ο φερόμενος ως τομεάρχης Πειραιά της ΧΑ.«Δεν είμαι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων», υποστηρίζει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης. Στην σχετική αίτησή του υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν σε βάρος του στοιχεία ή ενδείξεις ενοχής.


Την ίδια ώρα, οι δυο ειδικές -ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου αποστέλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήσεις σε ακόμα δύο κατηγορούμενους προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Εν τω μεταξύ σήμερα, στη φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία του στις ανακρίτριες ο φερόμενος ως πυρηνάρχης Τοπικής Οργάνωσης του Πειραιά Νίκος Αποστόλου, ο οποίος αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της εκβίασης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να έδινε εντολές ή να οργάνωνε ή να συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, καθώς και για εκβίαση σε νυχτερινά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είναι πυρηνάρχης του Πειραιά, ενώ φέρεται να κατονόμασε άλλο πρόσωπο. Ακόμη, φέρεται να κατέθεσε ότι δεν καν μέλος της «Χρυσής Αυγής» ενώ αρνήθηκε ότι πουλούσε προστασία σε νυχτερινά κέντρα.

«Δεν συμμετείχα ποτέ σε καμία μια επίθεση εναντίον αλλοδαπών» φέρεται να τόνισε ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ακόμη ότι ήθελε να φανεί στους φίλους του ότι είναι «κάτι παραπάνω από αυτό που είναι » και κάποιες φορές τους έλεγε ότι είναι πυρηνάρχης.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου